Na een moeilijke nacht, bed te zacht en als ik bewoog werd Esther wakker en andersom, en het ontbijt zijn we eerst naar de Hortus Botanicus gelopen maar de meeste planten staan natuurlijk buiten en het weer was niet erg veel veranderd!

Planten in de Hortus BotanicusMaar in de kassen was het wel leuk om even te kijken en Esther was weer helemaal blij om de vlinders te bekijken.

Maar buiten gekomen gaan we weer lopen want we hebben bedacht om vanavond te gaan kijken naar een voorstelling in Carré. We hebben geen idee of dat wel mogelijk is en of er iets speelt maar het lijkt ons leuker dan naar een film te gaan. Aangekomen bij het theater blijkt Petticoat te spelen en die kennen we allebei niet en er zijn nog plaatsen ook!

Na de kaartjes te hebben gekocht gaan we verder naar het centrum en gaan we kijken naar beroemdheden bij Madame Tussaud. Dit valt ons een beetje tegen en we staan binnen een half uur al weer buiten. Wij allebei hebben het niet zo met beroemde mensen dus daar om waren we ook niet echt onder de indruk. Alle andere bezoekers maakten foto's van zichzelf of van de partner met zo een beeld maar daar voelden we allebei niet de behoefte voor. Esther heeft zichzelf wel gefotografeerd naast Rembrandt maar dat was meer omdat ze kon spelen met de spiegel die tegen over hem stond.

Maar we gaan rustig verder naar de Beurs van Berlage waar we gaan kijken naar de tentoonstelling over reclame in Nederland. Hier vermaken we ons een stuk beter en kijken rustig rond naar wat we herkennen en dergelijke.

Weer buiten gekomen denk ik dat ik Esther blij maak met een puntzak patat maar het word toch gewoon de Mac! Weer buiten is het zonnetje wel door gebroken maar de wind is ook terug gekeerd en we gaan maar in het paleis op de Dam kijken. Daar is de gebruikelijke pracht en praal waar wij allebei toch niet zo van houden en als we buiten komen dan gaan we maar winkelen. We zijn een paar winkels binnen gevallen en er is zo waar ook nog iets gekocht maar het bleef te koud. Daarom hebben we wat te lezen gekocht en zijn weer naar de kroeg van gisteravond gegaan. Rustig lezend en drinkend hebben we daar gezeten tot een uur of 6 en hebben daar ook ons eten besteld. Dat smaakte een stuk beter en we deden er langer over dan bij de chinees. Voor dat we naar Carré gaan breng ik ons leesvoer vlug naar het hotel en daarna op weg.

Ruim op tijd komen we bij het theater aan en gaan, zonder jassen, in de zaal zitten. Kan iemand mij uitleggen waarom mensen denken dat ze goedkoper uit zijn als ze gaan stuntelen met hun winterjassen in de zaal? Een kaartje kost minimaal 16 euro maar waar wij zaten was wel een stuk duurder. Is het dan zo veel geld om 50 cent te betalen om je jas op te hangen? Maar we hebben allebei van de voorstelling genoten want het eerste gedeelte duurde 80 minuten en dat heb ik niet gemerkt! Volgens mij zat ik dan genoeg in het verhaal om de tijd te vergeten. Nu was het verhaal niet zo moeilijk maar voor mij in ieder geval nog niet bekend genoeg! De pauze duurde 20 minuten en dat is natuurlijk altijd te kort voor alle vrouwen die naar de wc willen ;-)

Onduidelijke foto van Chantal JansenNa de pauze begon de muziek te spelen en hoorde we ook gezang maar we zagen alleen maar een doek! Toen werd het stil en na een minuut of 5 kwam de mededeling dat er een technische storing was. Een kwartier later kwam dezelfde mededeling waarbij het geduld van alle bezoeker wel heel erg op de proef word genomen. Tien minuten later kwam Chantal Janzen het podium oplopen en vertelde dat ze het doek niet omhoog kregen. Ik vind het bewonderenswaardig om te zien en horen hoe zij het publiek maar even bezig probeerde te houden.

Uiteindelijk ging het doek weer omhoog en hebben we de rest van de voorstelling gezien en ook daar weer van genoten. Buiten gekomen lopen we weer naar het hotel want de kroeg waar we heen wilden was leeg. Het is donderdag dus het is niet echt vreemd dat om 12 uur iedereen naar huis is. Dus maar naar de kamer en daar een soeppie genomen en daarna slapen!

 

1000 Resterende tekens