Omdat het nu niet echt lekker slaapt zijn we beiden al vroeg wakker en wandelen de heuvel verder op om eens te kijken wat er nog meer te zien is. We komen nog een vervallen boerderij tegen maar ook één waar wel weer aan verbouwd word. Je vraagt je af waarom want er is niets in de buurt om te doen en er zit wel heel veel werk in.

We zien paarden staan maar die willen niet dichterbij komen wat we ook doen. Vlak bij de paarden is ook de zwemvijver die ook bij het grondgebied van de boerderij hoort.

De koffie word door John gezet in de keuken.Als we weer terug zijn bij de boerderij heeft John koffie gezet in de keuken van de boerderij en komt Ron ook kijken. Op de vraag waar we mee kunnen helpen meldt hij dat er eerst gras moet worden gemaaid voor de paarden die op stal staan en dat we daar wel mee kunnen helpen. Dus Ron maait en Esther, John en ik harken alles bij elkaar. Als Ron vindt dat we genoeg hebben start hij de trekker door twee draadjes tegen elkaar aan te houden want de gewone starter is kapot! Op de aanhanger van de trekker gooien we het gras waarna deze naar de stal word gereden. Hier gaat het in weer kruiwagens en word het verdeeld onder de paarden.

Stadje in de buurt die we bezochtenOmdat we nu niets meer te doen hebben onderzoeken wij de rest van de boerderij en komen tot de ontdekking dat er wel heel veel achterstallig onderhoud is. Dat zou niet zo erg zijn als Ron de tijd en het geld kreeg om het op te knappen, want dat kan hij wel, maar beide is er niet voor hem. Rond een uur of elf gaan we samen met John naar een stadje in de buurt want Esther wil graag winkelen maar als we in het stadje aankomen blijken de winkels net te sluiten en gaan ze pas om twee uur weer open. Dus we lopen wat door het stadje maar die is te klein om zo veel tijd daar vol te maken.

Terug op de boerderij kunnen we helpen met het voeren van de varkens die tot mijn verbazing distels eten. Daar staan er genoeg van op de velden om de boerderij heen dus Ron maait ze weg, ik hark de kruiwagen val en Esther kruit ze naar de varkens waarna ik de distels over de varkens heen gooi. Ook de brandnetels word met een instemmend geknor begroet. Zo zijn we al gauw een tijdje bezig en krijg ik ineens te horen dat we gaan barbecueën. Dat is altijd wel leuk en ook de andere bewoners van de boerderij komen erbij. Niet alle zijn het vaste bewoners maar dat mag de pret niet drukken.

Hier na gaan John en ik afwassen, koffie zetten en nadat er ook de nodige drank is gevloeid zakt iedereen af naar zijn slaapplek. Morgen hebben we weer een lange rit voor de boeg.

 

1000 Resterende tekens