Voor het eerst deze vakantie rijden we voor half 10 de camping af wat een duidelijk teken is dat dit echt de laatste keer was op deze camping. We zijn onderweg naar het Comomeer om te kijken of we daar een camping kunnen vinden voor 3 nachten. We zien de bergen aankomen en even later rijden we ook langs het water.

Om even 11 uur rijden we de eerste camping op en vragen of ze plaats hebben voor 3 nachten. Het antwoord is ja en nee want we kunnen 1 nacht op de parkeerplaats staan en dan 2 nachten op de camping zelf. De eerste reactie van mij is om dat niet te doen waarop de receptioniste verteld dat er verderop geen campings meer zijn en er weinig kans is op wel een plekje in verband met één of ander motortreffen.

Terwijl ik naar de auto loop, via het toilet, bedenk ik mij en vertel dat tegen Esther die mij ondertussen probeert te overtuigen dat we hier koffie moeten drinken. Zij had hetzelfde bedacht maar wou dat rustig bespreken met een kop koffie. Dat hoefde niet meer maar we hebben wel een bakkie koffie gedronken waarna we onszelf aanmelden. 

Even later staan we op de parkeerplaats waarna we boodschappen gaan doen voor 3 dagen. Geen idee waarom maar volgens Google is de enige supermarkt aan de overkant van het water en is het ruim een half uur rijden. We kopen bier, wijn, chips, druiven, meloen en weten ons er ook van te overtuigen dat we daarmee niet 3 dagen overleven. Dus ook maar sla, paprika, tomaat, komkommer, geraspte kaas, feta, worsten en brood meegenomen.

Terug op de camping is het bier nog niet koud dus dat halen we dat dan maar aan de bar, ga ik even voelen hoe koud het water is en omdat we nog iets te vieren hadden ook maar daar gegeten. De parkeerplaats is ondertussen vol komen te staan met allerlei maten campers. Wij en alle anderen maken zich klaar voor de nacht en trekken de deuren achter ons dicht.


Na een goede nachtrust en het ontbijt lopen we naar een dorpje verderop, 10 minuten wandelen, en vinden daar een kleine kruidenier die brood heeft en roomhoorntjes. Die eten we even verderop langs de waterkant op. Terug op de camping zijn kunnen we de caravan om half 12 op onze plek voor 2 nachten neer zetten waarna we genieten van het uitzicht en het water.

Als je gelezen heb wat we gekocht hadden in de supermarkt dan ontdek je dat er geen frisdrank of zo tussen zit en om nu de hele dag bier te drinken vinden we iets te ver gaan. Gelukkig hebben we nog thee en koffie en een bar waar we ook verse jus kunnen krijgen. En dan is het weer tijd geworden om ook iets eetbaars te maken van die groentes en het vlees. Smaakte goed volgens Esther en ik vond dat zij de meloen keurig had gesneden.

Genietend van de koffie kijken we naar de overkant. Rond een uur of 8 gaat de feestverlichting daar aan en om 9 uur is het donker op de lichten na. Wij doen een spelletje, drinken ons wijntje, bedenken wat we morgen gaan doen, niets want alles is te ver weg, en zoeken uiteindelijk ons bed op.


De baby die we gisteren al hadden gezien vond het vannacht nodig om dit gedeelte van de camping wakker te maken maar daarna mochten we weer verder slapen van hem. Als ook Esther wakker is gaat zij koffie zetten terwijl ik brood ga halen. Ook neem ik iets lekkers mee voor bij de koffie en zo gaat de dag langzaam maar zeker voorbij. Esther maakt vanaf hetzelfde punt weer een foto van de overkant om ongeveer dezelfde tijd. We wandelen weer de camping af maar gaan nu naar links en lopen via een kiezelstrand naar een dorpje. Daar eten we wat en nemen ook een toetje. We lopen weer terug naar de camping en terwijl ik voor de laatste keer dit jaar in het Comomeer zwem laat Esther de vissen weer eens aan haar voeten eten.

Voor de rest van de dag gaan we, zeer waarschijnlijk, niets meer doen behalve genieten van het uitzicht, eten, spelletje doen en naar bed. Voor morgen en overmorgen staan 2 rijdagen gepland zodat we zaterdag de caravan kunnen uitruimen, schoon maken, boodschappen doen en alle andere dingen die bij een normaal leven horen.

1000 Resterende tekens