Natuurlijk slaap ik deze nacht niet goed en ben zelfs al om half vijf uit mijn bed. Beneden is ook niets te doen dus ik besluit om een poging te wagen en loop de slaapkamer binnen waarop Esther vraagt hoe laat het is. Samen ruimen we de laatste dingen in de caravan en om 5 uur 55 gaan we rijden.

We stellen Maps in op Camping44 en lezen dat we 's avonds om 10 uur aan kunnen komen. Wat Maps niet weet maar ik wel is dat er een caravan achter de auto hangt en je daarmee niet zo hard mag rijden. Binnen een kwartier weet Maps mij te verrassen want hij geeft aan dat we naar Rotterdam moeten en niet naar Utrecht. De verrassing word nog groter als we ook nog eens Belgie in rijden.Koffie met stroopwafel Even later rijden we ook Luxemburg in, waar we gelijk tanken en als derde land is Frankrijk aan de beurt.

Gelukkig weet ik dat er geen apart snelheidslimiet is voor auto's met aanhangers en ik stel de auto in op 100 kilometer per uur wat ook betekent dat onze rekenwijze even niet opgaat. Behalve dat we nu dus sneller gaan rijdt het ook meer ontspannen dan in Duitsland waar je om de haverklap word ingehaald. Enige nadeel van door Frankrijk rijden is dat Esther er geen kaart van heeft.

En we gaan voor het eerst dit jaar een tolweg op maar dan in Frankrijk. En dat is natuurlijk gelijk de test of de tolbadge het nog wel doet. En ja, we mogen doorrijden en horen het piepje. We eten de gesmeerde boterhammen ook op in Frankrijk en als we een ijsje opeten rond een uur of 3 besluiten we om verder te rijden dan we bedacht hadden. We gaan nu zo snel dat we misschien wel voorbij de Gotthard kunnen komen. Om even half 4 rijden we Zwitserland in en we zijn nog steeds hoopvol dat het gaat lukken.

Maar dat verandert ineens want de man met de hamer komt langs en dan is het zoeken naar een camping. De eerste heeft geen plek maar de tweede heeft er nog genoeg en een leuk uitzicht. Jammelijk genoeg geen restaurant op of bij de camping dus ik mag zelf koken. Na het eten wandelen we een klein stukje en als ik een steiger zie kan ik mij niet bedwingen en plons ik in het water. Hierna koffie gezet en rond een uur of tien gaan slapen.


Natuurlijk ben ik vroeg wakker en om Esther niet te storen ga ik een stukje wandelen. Eigenlijk is er niets te zien dan flats en bedrijven om de camping heen dus het is er niet een om er langer dan 1 nacht te staan. Om even half 8 ben ik weer terug bij de caravan waar ik koffie ga zetten en hoor dat Esther ook aan deze dag gaat beginnen. We halen de bestelde broodjes op en ontbijten op het gemakkie en rijden rond een uur of 10 van de camping af. Even tanken en dan gaan we weer verder op weg naar camping44. We hebben besloten om de Gotthardpas te nemen in plaats van de tunnel en strijken Maps tegen zijn haren in als we zomaar ergen heen gaan waar hij niet heen wil.

Wij zijn er wel blij mee want als we onder de snelweg door rijden zien we dat er een file staat voor de tunnel. Esther kijkt haar ogen uit en ikmoet opletten dat ik niet te hard omhoog rij. Sommige bochtjes zijn best scherp en ikmag niet tegen de berg aan rijden van Esther, zeurpiet. We zijn op de GotthardBoven aangekomen eten we weer reeds gesmeerde boterhammen, deze waren vanochtend door Esther klaar gemaakt, en beginnen dan aan de afdaling en de reis verder naar de tussencamping voor deze dag. We zien nog een watervalletje en gaan voor het eerst vandaag door de douane naar Italie.

We zijn rond 5 uur op camping Arizona waar we ook maar 1 nacht willen bliven staan. Gelukkig hebben ze hier tapbier en na de tweede voor mij besluiten we om ook maar gelijk hier te eten.


Uitzicht vanaf de campingplaatsWeer doen we rustig aan maar blijkbaar niet rustig genoeg want nu rijden we al om 9 uur. Voor de rest valt er heel weinig over deze dag te vertellen want we zaten al snel op de tolweg, ja de tolbadge werkt ook nog in Italie, en die is heel saai. Zo saai dat Esther voornamelijk zat te dommelen en er geen foto's gemaakt zijn tijdens de rit. We komen om even half 5 aan bij camping44 die weet te melden dat ze geen plek hebben.Achteraf ben ik daar wel blij om want ze maken reclame en vermelden dat ze op loopafstand van een dorpje zijn. Nou daar verschilt dus de mening van de campingeigenaar met die van mij want het dorp is inderdaad niet ver weg maar wel 750 meter, schat ik, hoger dan de camping. Absoluut geen makkelijke wandeling om even een ijsje te gaan halen.

Maar geen probleem want we reserveren niet maar zoeken wel meerdere campings op waar we heen zouden willen gaan. Dus een uur later kregen we te horen dat we wel een paar nachten konden staan en we mochten zelf uitzoeken waar we wilde staan. Morgen, dus eigenlijk vandaag, gaan we niets doen behalve even boodschappen en een verslag maken.

Gravatar
Peter Van egmond
Mooi verhaal van de eerste dagen, vraagje aan Arjan, hoelang kan jij je buik inhouden en waarom. Veel plezier nog.
0

1000 Resterende tekens