Vandaag gaan we op weg naar het Como meer om daar een paar dagen te staan en rijden we weer binnen door. Volgens de kaart rijden we langs de kust maar wat we niet begrepen hadden was dat dat voornamelijk door tunnels was. We zoeken dus weer de tolweg op en rijden nu iets makkelijker maar nog wel met uitzicht, soms, op de zee en allerlei dorpjes tegen de berghellingen en een lunch. Onderweg nemen we het besluit om toch nog een keer in Milaan te gaan kijken want ik had bedacht om in Italiƫ schoenen te kopen.

We weten daar een camping en om even 2 uur op de bekende camping met kippen. Omdat we zo vroeg zijn had ik/wij het idee om even de caravan neer te zetten, met de tram naar het centrum van Milaan te gaan en dan de volgende dag weer verder te rijden. Leuk plan alleen jammer dat de camping daar niet aan meewerkt want we kunnen ons pas om 3 uur aanmelden. Dan maar 2 nachten op deze camping. We melden ons netjes aan en rijden naar de supermarkt om eten te halen en maken met weg werken daarvan de rest van de dag/avond vol.


Na het ontbijt en heel langzaam doen vertrekken we toch weer vroeger als bedacht naar het centrum van Milaan. Dit keer gaat wel de tram tot in het centrum door en even half 11 zien we de kathedraal. Nog steeds een groot pompeus gebouw waar ik niet in mag met mijn blote schouders. We lopen door de galerij waar we niets gaan kopen. Uiteindelijk komen we dan toch in de winkelstraat voor de gewone man. Dat is het ook echt want die winkels hebben we ook in Nederland.

We dwalen wat door de stad heen en zien een andere kerk, waar ik wel in mag met mijn blote schouders, normaal gekleurde flats, een huis wat Esther wel een mooie kleur vind hebben, een kerk aan de achterkant, een stel zuilen en een poort. Niet echt veel bijzonders en we zijn het er samen over eens dat we Perugia leuker vonden. Dan maar op zoek naar een lunch wat ook niet gemakkelijk blijkt te zijn maar uiteindelijk heb ik mijn, eerst deze vakantie, pizza en Esther een broodje hamburger.

We proberen om op mijn verjaardag altijd uit eten te gaan wat meestal mislukt omdat er geen eettentje in de buurt is maar dit keer omdat ik er gewoon geen zin in heb. Dat bracht Esther weer in problemen maar dat heeft ze opgelost door de slinger in de meloen te prikken. Morgen gaan we een plekje aan het Comomeer zoeken voor 3 nachten.

Gravatar
Ria van Deijl
Milaan/Comomeer
Hi, wat een leuke site hebben jullie en vol info. Wij zijn voor de 1e keer met caravan bijna in Italië en ik las jullie verhaal van vorig jaar over Comomeer en Milaan. We zoeken rustig campings en komen er niet uit. Wil je delen welke campings jullie gedaan hebben ? Wij gaan hierna door naar Verona en Florence om vervolgens via de kust naar ZFrankrijk te rijden. We hebben de tijd. We zijn niet de jongste ( ik ben 72 en m’n man Bart 75). We caravannen al heel lang, echter in Frankrijk. Dus dit is spannend en we enthousiast. Ik hoor graag van jullie. Vriendelijke groet Ria van Deijl
0

1000 Resterende tekens