Voor vanochtend had ik bedacht om lopend naar het dorpje te gaan om brood te halen want Esther slaapt graag uit en dat redt ik meestal niet. Dus als ik bij mijzelf bedenk dat het tijd word om mijn rugzak om te doen doet Esther de deur van de caravan open en besluit ik om dan het brood maar te kopen op de camping. In eens heb je dan tijd over maar dat vullen we goed genoeg en rijden om even half elf richting Perugia.

Nu had ik wat gelezen over dat je met 7 roltrappen naar boven ging en dan in een ondergrondse stad of zo terecht kwam. Nu zijn we vorig jaar ook naar een plaats geweest en daar hadden ze hele hoge roltrappen en die verwachten ik ook hier in Perugia. Dus toen we steeds hoger reden op weg naar een parkeerplaats waren we bang dat we weer eens de verkeerde parkeerplaats hadden bedacht. Toch geparkeerd en maar gaan lopen in de richting van het centrum waar we al vlug op een roltrap stonden met een normale hoogte maar dat inderdaad 7 keer achter elkaar en we stonden ook echt in een gewelf.

Veel is er niet te zien maar buiten des te meer want er was een rommelmarkt en ook nog eens een traditionele met echt alleen oude rommel. Even verder op een stelletje teksten die we proberen te lezen maar er niets van snappen. Even verderop ziet Esther haar kans schoon om een panoramafoto en selfie te maken. We komen op de grote toegangsweg naar het plein en slenteren rustig verder. In mijn ooghoek duikt iets te eten op en ja, het lijkt op iets wat ik ook wel eens achter mij zie als ik op de wc heb gezeten maar het smaakte een stuk beter.

Op het plein aangekomen lopen we een gebouw in en na 8 trappen komen we bij een deuropening aan waar ze vragen om onze tickets die je dus beneden had moeten kopen. Wij slaan het aanbod van de lift af en lopen weer naar beneden waar we geen ticket kopen maar het volgende gebouw binnen gaan wat een kerk blijkt te zijn. Als we weer buiten zijn zien we een steeg, poort, flat en het uitzicht via een andere poort. We gaan steil naar boven en komen ergens in een achterafsteegje terecht. Maar uiteindelijk vinden we toch bier wat we hebben gebruikt om het eten weg te spoelen.

Hierna gaan we de auto weer opzoeken en rijden via een supermarkt terug naar de camping want we hadden nog eten nodig. Jammerlijk genoeg was de supermarkt dicht dus hebben we maar op de camping op het gemakkie zitten eten. Daarna weer het gebruikelijk bij de caravan en maken we ons op voor een natte dag morgen.


Het is vannacht inderdaad gaan regenen maar zo erg als voorspeld was het nu ook weer niet. Wel is alles nat buiten de luifel dus die luifel werkt gelukkig wel goed. Omdat het er naar uit ziet dat het nog wel even blijkt regenen gaan we naar een overdekt winkelcentrum maar als we daar parkeren doet het zonnetje al weer heel goed zijn best. Er is ook niets leuks te doen in het winkelcentrum dus we lopen de Coop is, die bijna net zo groot is als het gehele winkelcentrum en ook alles verkoopt wat je in aparte winkels in het centrum kon kopen.

We doen onze boodschappen en besluiten om de navigatie in te stellen op het niet gebruiken van de snelweg om iets meer te zien maar dat werkt ook al niet naar ons zin. wat wel naar mijn zin was was de mogelijkheid om de auto schoon te spuiten. Aangekomen op de camping word het steeds mooier weer maar het waait wel hard wat je ook kan zien aan het meer. 

Gelukkig hebben we wel bewijs dat er monsters zijn, bij Loch Ness weten ze het alleen nog steeds niet, als je kijkt naar deze foto. Voor de rest van de dag ga ik weer eens bedenken wat ik nu weer ga maken voor het eten, drinken we vanavond weer koffie en doen we weer een spelletje voor dat we ons bed induiken.

Morgen willen we weer verder rijden en gaan we kijken of we op de stadscamping van Pisa kunnen gaan staan.

1000 Resterende tekens