Onze eerste schreden op het kampeervakantiepad hebben wij gezet in Tsjechië en dat hebben we heel wat jaartjes vol gehouden vandaar dat we daarvan de meeste campings hebben verzameld.


Holiday Park Vrchlabí - Lišcí farma

Dolní Branná 350
Vrchlabí
Holiday Park Vrchlabí - Lišcí farma

De eerste camping die we bewust bezochten in Tsjechië maar met een vouwwagen waar van alles aan mankeerde. We stonden op een achterafveld maar ik kan mij niet meer herinneren of we zelf een plek mochten uitzoeken. Eten was toen, 2009, wel lekker of was het meer lekker omdat het een avontuur was?


Na Špici

Kyselka 87
Kyselka
Na Špici

Toen wij er waren was het sanitair al verouderd en geen idee hoe het er nu uit ziet maar wij hebben genoten van de beek die langs de camping loopt. Ook het eten en bier was aangenaam evenals de omgeving om in te wandelen.


Autokemp Liberec

Letná 873/32c
Liberec
Autokemp Liberec

Een stadscamping waar, toen wij er waren in 2011, weinig aan onderhouden werd. Was ook te koud om buiten iets te doen en kan me daarom ook niet veel meer herinneren van de camping zelf.


Kemp Olšovec

Havlíckovo nám. 71
Jedovnice
Kemp Olšovec

Grote camping aan een meertje waar in gezwommen kan worden. Ook 2 restaurants op loopafstand en een een dorpje met de nodige winkels. Wij zijn er ook nog een keer terug geweest en hebben toen een huisje gehuurd.


Autokemp Betlém

Klášter 37
Teplá
Autokemp Betlém

Rustige camping met een meer ervoor. Aan het begin van de weg is een restaurant waar wij lekker hebben gegeten.


Táboríšti Semín

Semín
Prelouc
Táboríšti Semín

Dit was voor ons een verrassing want we kregen hier een huisje gelijk aan een meertje. Voor de rest kan er gekampeerd worden onder de bomen of op het veld langs de weg. Lopend is er in de buurt is niet veel te doen en het restaurant op de camping proberen wij geen tweede keer uit.


Autokemp Hájovna Kdyne

Na Hájovne 234
Kdyne
Autokemp Hájovna Kdyne

Ook dit is een rustige camping, of zijn wij gewoon laat in het seizoen, maar de winkels en restaurants zijn wel ver weg als je dat lopend wil doen.


Pension Rosalka

Stará Oleška 35
Decín
Pension Rosalka

Eerste camping die we tegen kwamen en waar we ook heerlijk hebben gegeten. De eigenaar spreekt Nederlands en schoof ook aan bij ons tafeltje tijdens het eten. Sanitar is goed verzorgd maar het is ook eigenlijk meer een pension dan een camping.


Chatová osada Lužany

Lužany
Lužany u Jicína
Chatová osada Lužany

Grote camping met weinig luxe maar wel iets wat wij leuk vinden. Restaurant was ook niet bijzonder maar goed genoeg voor één avond.


Euro-Air-Camp

Luboš Sýs
Vrchlabí
Euro-Air-Camp

Als ik op de ebsite kijk van de camping dan is er heel veel veranderd sinds wij er in 2013 stonden. Maar wij hebben ons toen prima vermaakt en waren aangenaam verrast door het eten in het restaurant.


Camp Relaxa Sloup

Sloup 1
Sloup
Camp Relaxa Sloup

Alleen een veld met daarbij een gemeenschappelijk keuken. Ook geen bemande receptie.


Camping Nový rybník

Adres:
Plaatsnaam
Camping Nový rybník

Het was regenachtig toen wij gebruik maakte van deze camping en er waren ook geen andere gasten aanwezig. We hebben wel lekker gewandeld in de omgeving.


Kemp Ceské Vrbné

Ceské Vrbné 1995
Ceské Budejovice
Kemp Ceské Vrbné

Dit jaar huren we weer huisjes en het was een aangenaam verpozen in deze containers. Ook het ontbijt was goed verzorgd en we konden zo Ceské Budejovice inlopen voor de boodschappen en restaurants. En we hebben zelfs gebruik gemaakt van het zwembad.


Klášterský mlýn

Klášterský Mlýn 9
Rejštejn
Klášterský mlýn

Rustige camping met een beek ernaast. In de directe omgeving lopend niet zoveel te doen maar wel twee restaurants nabij.


Kemp Horka

Zruc nad Sázavou 10
Zruc nad Sázavou
Kemp Horka

Camping naast de Sázava rivier met veel kanovaarders. Jammer van de trein die ook langs de camping rijdt.


Autokemp Aljaška

Stará Oleška 134
Huntírov
Autokemp Aljaška

We werden verleid door het meer wat aan de camping leek te grenzen om hier te gaan staan. Het meer grens ook aan de camping maar er zit wel een weg tussen. Weinig te doen op de camping maar op loopafstand voor het eerst kennis gemaakt met een restaurant die we nog meerdere jaren daarna bezocht hebben.