De auto met de vouwwagenOm 6 uur vanochtend werd ik voor de eerste keer wakker maar ik heb het tot 7 uur uitgehouden voor dat ik uit mijn bed kwam. Vlug naar de wc, die op een camping altijd aan de andere kant van het terrein is, waarna ik begin met koffie zetten. Als we allebei het eerste bakkie op hebben gaat Esther zich wassen en ga ik de gisteren bestelde broodjes ophalen.

Als ik aan kom word me duidelijk gemaakt dat ik ze zelf maar moet pakken en als ik 2 dubbele bolletjes heb gepakt word me duidelijk gemaakt dat ik nu maar de helft van het bestelde brood heb! Daarom was ze gisteren zo verbaasd dat ik 4 zei.

Mooi gebouwd huisNa allebei nog een bak koffie en een bolletje met hagelslag, getsiedekkie maar we hadden even niets anders, zijn we de spullen gaan opruimen en hebben de tent ingeklapt. Tijdens het gesprek wat dan ontstaat met de mensen die kijken hoe wij aan het stuntelen zijn laat ik merken dat we ook nog naar Slowakije willen waarop ik een, oud, boekje krijg met speciale dingen daar.

Uitpuffen buiten de auto.Om half 10 beginnen we aan het volgende gedeelte van de reis, Vrchlabi in Tsjechië bereiken. Gisterenavond hadden we via de TomTom gekeken hoeveel kilometers dat waren en dat zou te doen moeten zijn voor twee personen in vakantiestemming. Als we de TomTom opstarten en aangeven waar we heen willen is hij het er waarschijnlijk niet mee eens want hij vertikt het om de route uit te stippelen! Dan maar ouderwets met de kaart en zo rijden we natuurlijk een aantal keren fout. Maar dat is eigenlijk helemaal niet erg want daar door heb ik wel aan Esther kunnen laten zien hoe goed ik kan rijden! En dat de auto met vouwwagen er aan ook hellingen van 15% kan bedwingen! Jeempie, wat is dat hard werken achter een stuur.

De vouwwagen uitgeklapt.Een vignet kopen we vlak voor de grens en deze dag hebben we hem nog niet nodig gehad. Geld wisselen doen we in Decin en we rijden daarna een beetje verkeerd. We wilden een, op de kaart, rood gemarkeerde weg hebben maar het werd een gele. Dat betekent iets meer bochtjes en stijgingen en dalingen maar alles komt uiteindelijk goed als we om 5 uur een camping opdraaien onder Vrchlabi. We willen hier vandaan morgen in de buurt gaan kijken en daarna weer verder trekken want dit is niet een camping voor ons met al die, Hollandse, kinderen en pubers.Ons avondeten op een papieren bordje.

Wel hebben we vandaag weer uit gegeten maar nu echt in de kantine van deze camping. Allebei een schweinspies met America kartoffellen en salade. Wel lekker maar nog niet wat we allebei zoeken. Nu zit Esther lekker te lezen en typ ik de laatste woorden! 

 

1000 Resterende tekens