De bushalte in Jakubovice, Tsjechie.Als we vanochtend wakker worden gaan we ontbijten met een peer want dat hadden we nog. Koffie zetten we ook niet en al vlug gaan we wandelen richting Lanškroun. We lopen de camping af en gaan rechtsaf want dat is de goede richting volgens mij. En als ik dat typ weten jullie natuurlijk ook dat het niet de goede richting is en als we na een uur in Jakubovice aan komen ben ik bereid om toe te geven dat mijn postduiveninstinct niet goed meer werkt.

We stappen dus op de bus en laten ons samen vervoeren naar Lanškroun voor 30 kronen. We rijden langs de camping en zien hoe we terug moet lopen wat, later, geen kwartiertje duurt. Even in het centrum gekeken, kop koffie met een broodje genomen en ook maar een ijsje waarna we weer terug gaan naar de camping met brood en beleg.De zwemplas

Op de camping aangekomen gaan we als echte vakantiegangers bij de caravan zitten, eten en drinken wat en lezen een boek. Daarbij val ik meerdere keren in slaap maar dat schijn ik dan nodig te hebben volgens Esther. Ga nog even het water in maar heb uiteindelijk toch geen zin om te zwemmen dus laat ik dat maar achterwege.

Restaurant aan de overkantEn zo verglijdt de tijd langzaam maar zeker naar een punt waarop we zo iets hebben van "Laten we eens wat gaan eten".
Aan de andere kant van het meertje is een restaurant waar we naar toe zijn gegaan maar dat was iets chic's wat was te merken aan de prijs en de hoeveelheid van het eten. Doen we dus ook geen tweede keer deze vakantie.

Terug bij de caravan besluiten we om toch de volgende dag te gaan rijden en geven aan onszelf toe dat we toch meer zigeuners/nomade/volksverhuizers zijn tijdens de vakantie dan dat we wilden toegeven. Morgen verder richting Hongarije maar wel via een oude bekende in Slowakije.

 

1000 Resterende tekens