Kasteel EdinburghVanochtend werd ik begroet door de rest van het reisgezelschap waar van een aantal toch wou weten hoe "lekker" ik de bloedworst van gisteravond vond. Gisteravond al aan een paar mensen verteld maar nu aan iedereen uitgelegd dat ik bloedworst nog net zo goor vind als toen ik nog een kind was.

Na het ontbijt stappen we in de bus waarna we naar Edinburgh vertrekken om daar het kasteel te bekijken en de rest van de dag door de stad heen mogen slenteren.

Tijdens de rit vertelde de chauffeur ons het verhaal over Bobby en zijn we, nadat we in het kasteel zijn geweest, even langs het beeldje gelopen. Vanaf dat beeldje zijn we lekker aan het (ver)dwalen geweest en hebben hier serieus gezocht naar dingen om mee te nemen en te geven aan diegene die we daar mee zouden willen verrassen maar niets kan onze goedkeuring weg dragen.

Fish and Chips oftwel een lekkerbekkie met patatDus we hebben wel veel winkels gezien maar weinig geld uitgegeven. Omdat we toch iets moesten eten zijn we maar een tentje binnen gelopen waar ze fish and chips verkochten. Tijdens het eten, zittend op een stoeprand, nog eens goed het kaartje bestudeerd en de goede weg terug gevonden naar de bus waar na we instapte om weer terug te gaan naar het hotel. In het hotel ben ik begonnen naar een zoektocht naar whisky die ik wel lekker vind wat nog niet zo makkelijk is met al die smaken.

Na het eten verder gegaan met de zoektocht en de barvrouw gaf mij de zoveelste soort whisky met de mededeling dat als ik deze ook niet lekker vond ik maar beter kon stoppen met zoeken naar iets wat ik wel lekker zou vinden. Laat de laatste, Glen Moray, nou net diegene zijn die ik rustig kan drinken. Tijdens mijn uittesten in de bar samen met Esther zitten dominoën want zij had ergens iets gratis gekregen. De kaarten waren een beetje raar want ik had wel heel veel dezelfde afbeeldingen in mijn hand en toen we dat eens gingen nakijken na het tweede potje wat ook al niet uitgespeeld kon worden bleek dat het hele spel incompleet was dus daar zijn we maar mee gestopt.

Vrolijk liep ik weer naar onze kamer waarna we in het bed zijn gevallen en lekker zijn gaan slapen.

Edinburgh

 

1000 Resterende tekens