William Wallace monument nabij Stirling, SchotlandZonder hoofdpijn wakker geworden en na het ontbijt vertrekken we naar Stirling om daar het kasteel te gaan bekijken. Veel valt er niet te zien en we vinden het ook niet mooi hoe ze het kasteel aan het opknappen zijn want in plaats van dat ze oud hout gebruiken om een vloer te maken gebruiken ze nieuwe delen en lijkt het net als of het kasteel net gebouwd word.

Het ergste vond ik dat ze in een oude toren een steunbeer van bakstenen hadden gemaakt. Deze stond er al vanaf 1982 volgens de beschrijving maar dan was het toch mooier geweest als ze daar een paar rotsblokken op hadden geplakt zodat het oud zou lijken!

Wij zijn dus al snel, na de chauffeur te hebben gewaarschuwd, het stadje ingelopen en hebben daar even rond gekeken. We vonden zelfs een winkelcentrum zonder toeristenwinkeltjes! Na hier even te hebben rond gekeken en bij juweliers gezocht naar een leuke ketting met hanger voor Esther zijn we naar de plaats gelopen waar we weer op de bus moesten stappen waar vandaan we in de richting van de Highlands zouden gaan rijden.

Voor het eerst zag ik datgene wat ik in Schotland verwachte. De bergen zagen er nu niet meer uit als begroeide heuvels maar meer als rotsen met een beetje begroeiing daar tussen door. Nu waren we nog niet eens echt in de Highlands want daar, volgens de chauffeur, zou het nog ruiger moeten zijn.

Tijdens een fotostop, waar we er meerdere van hadden op een dag, een paar foto's er van gemaakt maar dat is lang niet zo mooi als in het echt. Na de fotostop door gereden naar de volgende stop waar we een stroomversnelling konden fotograferen.

Hierna weer door gereden naar een winkel waar we wat konden kopen en ook iets te drinken zouden moeten kunnen krijgen maar het restaurant was al gesloten en in de winkel kwamen we weer dezelfde dingen tegen als in alle andere (toeristen) winkels.

Even verder op stond ook nog een Highlander stier die we ook maar op de foto hebben gezet zoals hoort. De stier 'Hammish' is door de Woollen mill daar gered van een wisse dood en staat daar met pensioen te wezen. Hierna weer naar het hotel waar we weer wat drinken en eten en de avond, onder genot van in een winkel gekochte fles wijn, saampjes de avond door brengen.

Onze hotelkamer

 

1000 Resterende tekens