Vanochtend loop ik om zes uur naar de bakker, ik ben toch wakker, en de deuren staan wel open maar er is niemand te zien. Dus maar weer terug naar het huisje en dan maar wachten tot kwart voor zeven want dan zou de wekker af gaan. Ja, het is niet echt gebruikelijk bij ons om een wekker te zetten in de vakantie maar we willen vandaag met een jeepsafari mee gaan. Dat betekent dat we om negen uur worden opgehaald en dan wil je dus alles wel in orde hebben.

Om negen uur worden we opgehaald en rijden we naar Limenaria aan de andere kant van het eiland. Onderweg worden nog meer mensen opgepikt maar uiteindelijk is iedereen verzameld en mag ik achter het stuur kruipen van eenAchter het stuur van een Suzuki Jeep jeep(je). Ja, inderdaad ik mag gaan rijden wat mij wel leuk lijkt maar eigenlijk verwacht ik er niet zo veel van. Dus we rijden eerst over het asfalt naar een grindweg toe maar langzaam maar zeker blijkt het toch best wel dusdanig moeilijk te worden dat ik geen tijd meer heb om naar de omgeving te kijken.

We rijden eerst naar 400 meter hoogte waar ons word uitgelegd dat de geiten die we soms zien, maar voornamelijk horen, hier speciaal lopen om de bomen, struiken te laten blijven oftewel zij moeten de bomen kaal blijven eten. Maar behalve dat is het uitzicht ook mooi en nemen we de nodige foto's. Hierna rijden we verder naar een waterval waar we niet met de auto heen gaan maar een stuk moeten lopen. Het is niet een geweldig grote waterval maar het ziet er mooi genoeg uit om weer foto's te nemen.

Nadat we weer omhoog zijn geklauterd rijden we verder naar een verlaten dorp, Kastro. Het bijzondere van dit dorp is dat het helemaal leeg staat omdat de bewoners aan het werk zijn en wonen in de kustplaatsen maar als het winter is dan komen ze weer terug hier zo om toch te genieten van hun dorp die ook het hoogste dorp op het eiland is. De waarschuwing van de gids, die voor mij rijdt, neem ik mij ter harte wat maar goed is ook omdat de weg nog minder weg begint te worden en nog steeds meer een geitenpad waarbij de geiten wel netjes naast elkaar hebben leren lopen. Er is zelfs een modderkuiltje waar de gids om heen probeert te rijden maar ik het leuk vind om door heen te rijden.

We rijden naar een plateau waar we gaan lunchen met een barbecue en genieten daar wederom van het uitzicht. We kijken nu neer op de Golden Beach wat eigenlijk vlakbij Thassosstad ligt. Vanaf hier rijden we naar het hoogste punt op het eiland en mogen we weer rondkijken en foto's maken. Dan komt het laatste stuk over de paden en rijden we naar het enigste meer van het eiland waar we brood in onze handen gedrukt krijgen en zien dat de vissen daar bijna een moord voor doen om het te krijgen.

"Toevallig" zijn we gestopt bij een kraampje met honing en olijfolie waar we ook wat langer blijven staan maar als de gids in de gaten krijgt dan niemand meer iets koopt dan gaan we weer verder met rijden. Nu mag ik achter een ander aanrijden die mij begeleidt naar ons huisje op het eiland. Dan kom ik er pas achter waarom het zo schittert in mijn zonnebril want er zit een laagje stof aan de binnenkant van mijn glazen. Dat stof zit dus ook in ons haar dus we gaan eerst douchen waarna we weer met ons vieren naar het dorpje wandelen en een terras opzoeken met zicht op zee.

De avondzon vanaf het terras.

1000 Resterende tekens