En dan ben je thuis in Nederland terwijl de regenwolken over trekken en dan moet je nog vertellen over de één na laatste dag en de terugreis en dat kost moeite.

We zijn op maandag weer rustig wakker geworden en na het ontbijt zijn we naar de markt in Prinos geweest. Oké, wat kan ik vertellen over een Griekse markt in vergelijking met een Nederlandse markt. Dat is dus eigenlijk niets want ze zijn beide in mijn ogen hetzelfde. Wel heb ik er een korte broek gekocht maar dat was dan ook de enige uitspatting op de markt.

Na met ze vieren wat te hebben gedronken gaan moeders en Eef nog even wandelen door het dorp, wat wij al hadden gedaan, terwijl wij vast met de bus terug gaan naar ons huisje. Daar droppen we de rugzak en lopen weer naar het stadje waar we neer strijken op een terrasje, daar een tappie nemen en verder slenteren naar het volgende terras waar we weer een tappie nemen. Nog even over de pier lopen en weer terug naar het huisje waar we ons vermaken met een boek en zitten in de jacuzzi.

's Avonds gaan we met ze vieren weer naar de stad om te eten en pikken we weer een ander terrasje om koffie te drinken. Daar gaan we weer vandaan om op weer een ander terras nog wat te drinken waarna we afzakken naar het huisje voor de laatste nacht op Thassos want morgen vliegen we weer terug naar Nederland.

De volgende ochtend worden we rustig wakker en Esther loopt met me mee om brood te halen. Na het ontbijt met ze vieren controleren we voor de laatste keer of alles is ingepakt en gaan zitten wachten op de bus die ons moet komen ophalen. Dan herhaalt de heenreis zich in omgekeerde volgorde want we gaan nu weer met de heen en weer boot en de bus rijdt nu naar het vliegveld in plaats van naar de boot.

Dan volgt het inchecken, douane controle, vliegtuig binnen gaan, opstijgen en na een lange tijd weer landen. Koffers opzoeken, door de douane en de bus richting Alphen opzoeken, overstappen in Alphen en dan is deze vakantie weer afgelopen. Het is warmer in Nederland dan we hadden verwacht maar niet zo warm als op Thassos. Thuis koffers uitpakken en boodschappen doen om te kunnen eten waarbij het tegen valt dat ik weer moet koken.

Moeders en Eef, bedankt voor deze gezellige reis.

Het strand van Thassos

1000 Resterende tekens