Een bergwand onderweg naar LiberecVanochtend was ik weer veel te vroeg wakken en heb ik de zon over de berg heen zien komen. Dat is best een mooi gezicht om de zonnestralen langs een bergwand naar beneden te zien zakken. Om een uur of tien gaan we inderdaad onderweg naar Liberec waar we om twee uur aan komen.

De camping in niet om aan te zien en te merken aan al het onkruid wat er staat zijn er ook nog niet veel bezoekers geweest dit jaar.

We gaan van de camping af op zoek naar een bank waarbij we eerst langs een aantal winkels. Lidl, Pennymarket en dergelijke, lopen en uiteindelijk op een brug terecht komen waarbij we allebei het idee hebben dat we fout lopen. Dus maar weer terug en het de andere kant maar op proberen maar uiteindelijk komen we weer terecht bij de brug waar we dachten dat we de verkeerde kant op gingen. Nog gevraagd of er ergens een bank was maar die zitten alleen maar in het centrum als ik de liefelijke Tsjechische goed heb begrepen.

Dan maar niet uit eten is ons gezamenlijk besluit en daarom lopen we naar de Penny market om eten te kopen. Aan de buitenkant van de Pennymarket zit een …..? Juist, een geldautomaat dus vlug geld opgenomen, eten voor het ontbijt gekocht en vlug alles naar de caravan gebracht.

Knutselwerk van bladerenEn toen op weg naar het restaurant voor de ingang van de camping waar ik binnen twee pivo haal en vraag of we ook iets kunnen eten. De man wijst me op een bord waar iets op staat geschreven wat ik niet kan ontcijferen en de man achter de bar gaf mij niet de indruk dat hij veel moeite wilden doen om het uit te leggen wat er allemaal stond.

Dus naar buiten met de twee bier en na lang beraad gaan we nog maar eens terug naar de winkel om het avondeten te kopen. Nu zitten we samen in de caravan, Esther achter een boek en ik al typend.

 

1000 Resterende tekens