Als we liggen te slapen begint het te regenen en de donder klinkt ook in dit kleine dalletje imposant. Ondanks de regen is het erg warm in bed en uiteindelijk ga ik maar naar buiten. De regen is dan opgehouden maar er is aardig wat gevallen want in een ieder van de glazen die we buiten hadden laten staan zit een goede slok water. Al afkoelend, en bijna klaar wakker, loop ik in de richting van het hek die om twaalf uur ’s nachts word afgesloten.

Deze staat nog open en nu word ik even bang dat dit een hele lange nacht gaat worden als het nu nog niet eens twaalf uur is geweest. Ik duik de caravan in op zoek naar mijn horloge waar van Esther wakker word. Ik vertel haar wat ik aan het doen bent en zij komt ook haar bed uit. Gelukkig is het al half drie en na even wandelen en nog een glaasje wijn vallen we toch allebei weer in slaap tot even zeven uur.

Zuilengang in Karlovy VaryTerwijl Esther verder wakker word loop ik naar de Coop om brood te halen maar ze accepteren daar geen euro’s dus dan maar weer het oude brood. Na het ontbijt en de rest van het ochtendritueel stappen we om een uur of negen in de auto op weg naar Karlovy Vary om daar te gaan kijken naar de warmwaterbronnen en te gaan winkelen. Voor dat we vertrekken stelt vertelt Esther tegen TomTom dat waar we vandaan vertrekken ons thuispunt is en daarna moeten we wel 20 minuten rijden om in het plaatsje te komen. Aldaar aangekomen zien we een hele grote parkeerplaats bij een Lidl waar je alleen mag parkeren als je boodschappen bij de Lidl gaat doen. Dat gaan we ook doen maar lopen met een omweg door het centrum naar de voordeur.

Warmwatergeiser in Karlovy VaryHet eerste wat we opzoeken in het centrum is een bank om de Tsjechische kronen te pinnen. We nemen er 2000 mee maar ik krijg maar één biljet dus dan maar twee koppen koffie gekocht á 60 kronen waarbij ik bijna over het hoofd zag dat ik dan ook nog een biljet van 1000 kronen hoorde terug te krijgen. Gelukkig zijn ze hier wel echt eerlijk! Al dwalend door de stad zien we eindelijk de warm water bronnen die niet echt spectaculair zijn tot dat we in een gebouw stappen waarin er zich één bevindt die wel een meter of 12 hoog kwam inzakte en weer zo hoog kwam. Ook daar netjes als een toerist foto’s van gemaakt en verder gedwaald tot we uiteindelijk weer bij het terras kwamen waar we koffie hadden gedronken.

Omdat we ondertussen wel honger hadden gekregen bestelde we daar thee en eieren met spek. Er werd wel raar gekeken naar wat we bestellen want het is veel gebruikelijker om bier te drinken en warm te eten. Nu was ik nieuwsgierig naar hoe we die eieren met spek zouden krijgen want de boterhammen die wij in Nederland kennen die hebben ze hier niet dus dan krijg je gewoon een mandje brood ernaast. Dus een stukje ei met spek in je mond en dan een hap brood erbij duwen.

Karlovy VaryNa deze lunch kwamen we eindelijk met een omweg van vier uur bij de voordeur van de Lidl aan waar we één brood en één fles wijn hebben gekocht. In de auto vertelt Esther tegen TomTom dat we naar ons thuispunt willen waarop TomTom vertelt dat we dan nog twee uur in de auto moeten zitten om een straat in Praag te bereiken. Dus wij noemen hem nu maar DomDom en zijn maar terug naar de camping gereden in 20 minuten. Daar zitten we in de caravan met een boek, wijn, chips en een radio aan terwijl er af en toe weer een buitje over komt.

Na het eten klaarde het eindelijk op en zijn we nog een klein stukje wezen wandelen. Toen we op de camping terug kwamen stelde ik voor om een ijzeren vat te gebruiken om een fikkie te stoken. Esther had er geen zin in maar terwijl ik op de wc zat besloot ik om het toch te doen en toen hij eindelijk lekker fikte hebben we er samen van genoten.

 

1000 Resterende tekens