Het natte as van het kampvuur.Vandaag gaan we weer richting Nederland en hebben besloten om in de buurt van Klatovy een camping te zoeken. Dit ook omdat er in de buurt het Boheemse Woud is wat een mooi natuurgebied moet zijn en er zijn een aantal stadjes die ook onze aandacht verdienen volgens het boekje wat wij hebben. We zeggen dat we niet over de tolwegen, snelweg in het Nederlands, willen omdat ik het leuker vind om binnen door te rijden. Dat is leuker rijden met al die bochten en je ziet meer dan als je over een snelweg rijd.

Zo als een rivier waar we ineens over heen rijden en vlak daar na een tweede brug waar we de foto hebben genomen. Als we vlakbij Klatovy zijn stoppen we voor een bakkie koffie en zoeken op de kaart van de TomTom de eerste camping op die huisjes heeft. Deze heeft er zelfs wel 40 volgens de kaart. We rijden een straatje in die zelfs bijna te smal is voor ons autootje en komen natuurlijk nog een tegenligger tegen wat natuurlijk ook nog een vrachtwagen moet zijn. We komen langs elkaar en even later staan we voor het hek van camping Slunecni Mlyn! Dat is een tegenvaller want het hek zit dicht en er is geen teken van leven daar achter.

Dus we gaan onderweg naar de volgende camping, Uzlebec. Daar komen we al vlug aan maar het ziet er uitgestorven uit op één caravan na. Ook is er niets dicht bij te doen en als we uitstappen dan kunnen we goed ruiken dat de plaatselijke boeren hun gier, mest en alle andere uitwerpselen die je kan bedenken hebben uitgestrooid. Zelfs wij, met al dat eten van knoflook en andere kruiden laten niet zo een lucht achter, denk ik. Dus dat word ook niet de camping waar we gaan staan.

Dus we zoeken de volgende camping op de kaart op en dat word Hajovna. Dus ik draai de auto en rijd terug naar het plaatsje maar dat is niet wat TomTom wil. In overleg met EstherEsther besluiten we om te doen wat hij zegt. Had Esther dat maar niet gezegd! Zo als je aan het kaartje kan zien zitten er een paar bochten in de weg en dan weet ik niet hoeveel procent stijging of dalingspercentage we hadden maar Esther haar nagels staan in het handvat van de autodeur! Voor mij was het ineens hard werken maar eigenlijk wel leuk om te doen. De camping vinden we al vlug maar het is de goedkoopste maar ook het kleinste huisje.

 Na ons te hebben geïnstalleerd zijn we even naar het dorp Kdyné gelopen, 2.5 Km., om wat te eten en nu zitten we in een gemeenschappelijke ruimte waar ook de keuken is  en de tv aan staat. Daar hebben wij niets aan maar het is lekker warm en met de achtergrondgeluiden ook wel gezellig. We weten nog niet wat we morgen gaan doen want dat hangt af van het weer.

 

1000 Resterende tekens