Vandaag gaan we naar Domažlice om te kijken of het waar is wat ze er over schrijven. En inderdaad zijn er mooie gebouwen en vier torens die we op de foto hebben gevangen. Voor de rest gewoon gedwaald door het stadje. We hebben ook nog een kwart pizza gegeten en ik dacht dat ik er één had met halve kleine cherrytomaten maar het bleken halve peperbollen te zijn. Dat was, volgens Esther, ook aan mijn gezicht te zien dat het pepers waren maar ik heb geen kik gegeven maar wel mijn oren dicht gehouden. Waarom ik mijn oren dicht hield? Dan kon de stoom niet ontsnappen.

Twee grote glazen bierTerug op de camping laten we eerst even onze voeten tot rust komen, drinken een blik bier leeg en bedenken dat een tappie toch lekkerder is. Dus naar de campingkroeg/winkel en daar maar een kleintje bier besteld. Even gezellig op het terras samen zitten kletsen waar na we naar het dorpje lopen om te gaan eten.

Omdat we morgen weer uit Tsjechië weg gaan willen we onze kronen op maken en proberen netjes binnen het bedrag van 541 kronen te blijven. Op de menukaart hebben ze het wel over hoe je je biefstuk wil hebben maar het stuk vlees vind ik nergens op de kaart. Dat blijkt ook op een bord met krijt geschreven te staan en ik bestel een beefsteak. Terwijl Esther van haar varkensmedaillon's met kaas en tomaat en ik van mijn biefstuk zitten te genieten kijk ik nog eens goed naar het bord en zie ineens bedragen van 300 kronen staan! Oeps, hebben we nu wel genoeg geld? En inderdaad kwamen we tekort en we konden ook niet pinnen dus Esther is zo lief geweest anders had ik nu nog niet zitten typen maar had ik aan het werk geweest in de keuken met het afwassen.

We zitten nu weer aan de koffie in de gemeenschappelijke ruimte en morgen zouden we naar ons laatste vakantie-uitje gaan maar deze blijkt dicht te zitten. Tenminste dat zagen we net via internet toen we het adres opzochten. We gooien dus de plannen weer eens om en rijden, voorlopig, tot we geen zin meer hebben en nemen dan een hotelletje of zo iets.

 

1000 Resterende tekens