Vanochtend rustig wakker geworden en even op mijn klompen de omgeving verkend. Dat is niet echt makkelijk met de helling in de weg wat ook komt door dat mijn klompen net even te groot zijn. Maar ik kom boven aan de heuvel/berg en zie dat daar onderaan nog veel meer huisjes staan. Uitzicht onderweg naar KlatovyTerug bij ons kippenhok blijkt Esther ook al wakker te zijn en ga ik koffie zetten en eitjes koken terwijl zij het ontbijt klaar zet. Als we daar uiteindelijk klaar mee zijn hebben we allebei een smoes om niet de afwas te doen en vertrekken even later naar Klatovy.

Esther ziet, terwijl we rijden, een mooi uitzicht en pakt de camera om vlug een foto te maken. Ik heb dat door en kijk in mijn spiegels en zie niemand achter ons en stop. Voor mij zie ik onder een tunneltje door een vrachtwagen naar ons toe komen maar het duurt wel lang voor dat hij door het tunneltje komt. Als ik even beter kijk zie ik ineens dat ik voorrang heb bij het tunneltje en snap nu waarom het zo lang duurt voor dat de tegenligger door de tunnel komt.

Vlug trek ik op en zie dat de vrachtwagen ook een poging onderneemt en laat hem maar voor want zijn grill is al groter dan ons autootje! Gierend van de lach rijden we door en tanken even voor dat we parkeren. Tijdens het tanken word de voorruit gereinigd door twee jonge dames. Dat blijkt gratis te zijn maar ik heb eigenlijk mijn twijfels of ik toch niet iets had moeten geven. We parkeren bij de supermarkt en lopen het stadje in.

We lopen door een winkelstraat naar boven en komen op een plein terecht met maar weinig terrasjes. Wel meerdere winkels waar we dan ook even binnen kijken maar niets van onze gading kunnen vinden. We spelen even voor een originele toerist en gaan de kerk en zijn kelder in. In deze kelder vinden we gemummificeerde lijken. Hierna gaan we weer door het stadje dwalen waar we op een gegeven moment een "winkel" zien op een binnenplaats met veel kinderfietsen en een hakselaar te koop. Zou die hakselaar te koop zijn voor als de kinderen te vervelend worden of heb ik nu een hele morbide gedachte.

Als we willen gaan eten gaan we eerst naar het restaurant hier om de hoek maar daar krijgen we wel twee pivo en er word een kaart met het dagmenu op onze tafel gegooid. Dit is niet ons idee van lekker rustig en gezellig eten dus we drinken onze pivo op en stappen in de auto om in Kdynë te eten. Hier staat op het menu iets voor de grote eter dus dat neem ik maar en Esther neemt een ongepaneerde schnitzel. Als even later het eten op onze tafel staat blijken we beiden hetzelfde vlees te hebben maar ik allen dubbel! En het is schoon opgegaan. Nu maar hopen dat het iets helpt want mijn broeken zakken ondertussen van mijn kont af door te weinig vet. Als we gaan afrekenen krijgen we nog een gebakje mee die ik op de camping aan twee kinderen geef.

 

1000 Resterende tekens