Vanochtend werd ik pas om even voor zeven uur wakker wat al verbazingwekkend is maar wat mij verschrikkelijk blij maakte was het feit dat ik de deur open deed en een blauwe lucht zag en een zon voelde die mij verwarmde! Dus helemaal blij liep, eigenlijk rende ik want al dat bier en wijn wil er uit, naar de wc en heb daarna even rustig in de zon zitten genieten!

Toen ik terug kwam in het huisje werd ik uitgenodigd door Esther om nog even bij haar te komen liggen in de slaapzak en ik vertel lekker niet wat we toen deden. Uiteindelijk kwamen we om half negen weer uit het huisje en gingen koffie zetten en de rest van het ontbijt regelen. Daarna heb ik bij de receptie een kaart gekocht want we gaan wandelen.

Op de kaart een plek gezocht wat ons leuk leek en daarna onze rugzak ingepakt met truien en regenjasjes. De bedoeling is om naar Křtiny te lopen want daar moet iets te zien zijn. We hebben allebei geen idee wat dat is maar we gaan maar gewoon lopen. Van af de camping moeten we eerst tegen de berg op en daarna naar rechts afbuigen.Trapje over een hek heen.

We komen onderweg trapjes tegen die over een hek heen gaan maar daar achter staan de bomen zo dicht op elkaar dat je niet verder kan en een stopcontact. Geen idee wat het nut van dat ding daar is maar misschien had iemand daar een keer stroom nodig voor zijn koffiezetapparaat! Vraag mij, en ook Esther niet, waar we fout gelopen zijn maar we zijn met een omweg in het plaatsje aan gekomen waar de bezienswaardigheid een kerk bleek te zijn.

Nu snap ik dat die kerk een toeristische bezienswaardigheid is maar wat ik niet snap dat is dat ik een bezienswaardigheid ben voor de lokale bevolking. Omdat we al een tweeënhalf uur hadden gelopen wilden we graag iets drinken en eten dus we stapte de plaatselijke kroeg/restaurant binnen. Terwijl ik stamelend thee en ei met ham probeerde te bestellen werd ik ondervraagd door een mannelijk lid van de bevolking. Toen ik duidelijk maakte dat ik uit Holland kwam had hij het over vanpersy of iets van die strekking. Toen ik aangaf dat ik geen idee had waar hij het over had kwam het toverwoord;De kerk aan de binnenkant. Voetbal. Toen begreep ik dat hij de naam van Persie zij. Na ondervraagd te zijn wat mijn naam was en waarom ik geen pivo nam maar thee werd ik weer vrij gelaten. Esther had al voor het gesprek de benen genomen dus die had er geen last van.

Na het eten, waar de uitsmijter niet op brood word geserveerd maar los daar van, hebben we even het kerkje bewonderd. Hierna nog een ijsje genomen en weer terug naar de camping en weer lukte het ons om de verkeerde weg te nemen! Op de camping aangekomen hebben we allebei een halve liter bier naar binnen gegoten en zit ik met de tweede halve liter voor het huisje dit te typen.

Aan de andere kant van het meer gaan we eten en dan hebben we onze lichaamsbeweging wel weer gehad voor deze dag. Dus we sluiten weer af met een vuurtje en kruipen daarna ons bed in.

 

1000 Resterende tekens