Vandaag gaan we lekker niets doen dan een beetje rond het huisje hangen, alle foto's een naam geven en mijn blog vast klaar maken, de was, bestaand uit vier paar sokken en twee onderbroeken, doen en meer van dergelijke klusjes. Maar het is wel leuk om zo iets te bedenken maar er is altijd wel iets wat roet in het eten gooit. In dit geval is het het weer want het is winderig en geen zon. En, gelukkig voor de planten, is er volop regen!

Veel is er in de omgeving niet meer te doen behalve winkelen in Hradec Králove en Straatje in Hradec Královekijken naar nog meer gebouwen. Dus alles iets sneller opgeruimd dan verwacht en in de auto gestapt. Het oude, historische, gedeelte van de stad eerst bekeken en daarna hebben we gezocht naar het nieuwe gedeelte en alle winkels.

Het nieuwe gedeelte was niet moeilijk te vinden maar waar nu alle winkels verzameld waren dat weten we nu nog niet. Dus maar weer terug naar de auto en daar vlakbij op een terrasje gaan zitten met een leuk uitzicht. We willen wat drinken en bestellen thee en omdat we nog niet gegeten hebben bestellen we allebei een broodje. Tenminste dat dachten we maar het blijkt iets heel anders te zijn als de serveerster ineens vraagt of we macaroni, spaghetti of penne bij ons eten willen. We bestellen allebei penne en zitten even later iets van een pasta te eten.

Hierna weer terug naar de camping waar het weer niet is verbeterd maar eerder nog slechter is geworden dan 's ochtends. Dus maar in het huisje hangen en ons vervelen met een boek. Ik had liever lekker gezwommen of een stuk gewandeld. Rond zes uur ben ik het rond hangen zat en omdat de zon zich ineens laat zien stel ik voor om niet het blik soep op te warmen maar naar Semin te lopen en daar te eten.

Spookachtig dampen boven het meertjeDat gaan we dus ook doen en een half uur later strijken we neer in de plaatselijke voetbalkantine. Dat was het niet echt maar die uitstraling had het wel. We bestellen onze pivo en proberen wijs te worden uit de kaart die niet in het Nederlands is. We gokken iets en het smaakt al is mijn rundvlees niet echt mals. 

Terug op de camping lukt het mij om het nat geregend hout toch te laten branden en voor het eerst die dag voelen we warmte. Als we helemaal opgewarmd zijn kruipen we in onze slaapzak en hopen op beter weer morgen.

1000 Resterende tekens