Het glooiende landschapOmdat we gisteren geen boodschappen konden doen en een ontbijt met chips en een blik kippensoep ons niet echt verstandig leek, en ook niet lekker trouwens, had ik toegezegd om brood te halen. De winkel zou om half acht open gaan en toen ik wakker werd kon ik niet zien hoe laat het was. Nu ben ik altijd bang dat ik te laat ben dus ging ik mijn slaapzak maar uit.

Dus ik was om zes uur buiten de deur en ben ik maar vast wat hout gaan sprokkelen zo dat we vanavond, als het weer net zulk lekker weer is als gisteravond, weer een kampvuurtje hebben. Toen ik terug kwam lopen met een rugzak en twee handen vol hout bleek Esther ook al wakker te zijn. Omdat het bijna tijd was dat de winkel open ging ben ik maar gaan wandelen en ging zij vast koffie zetten. Het brood was zo vers dat het bijna niet te snijden was maar we hebben wel gesmuld.

Omdat er toch wat meer dreigende wolken zijn dan gisteren, en omdat we allebei zere dijen, knieën, enkels en voeten hebben, gaan we vandaag naar kasteel Pernstejn. Na een rit van bijna een uur komen we bij het kasteel aan waar het nog lekker rustig is met geparkeerde auto's. We lopen verder en Esther ziet een bordje wc en is niet meer te houden maar de deur blijkt dicht te zitten. Dat bleek even later ook te gelden voor het gehele kasteel want op maandag zijn ze gesloten. Mochten er mensen zijn die graag willen weten hoe de binnen kant er uit ziet dan moeten zij even Indiana Jones and the Last Crusade kijken.

Dan maar naar een park wat in Westernstijl moet zijn ingericht Maar ook daar zijn geen shows en andere dingen die we, spannend, kunnen beleven. Zelfs het spookhuis is gesloten maar het restaurant en de wc's zijn wel open. Na van beide gebruik te hebben gemaakt zijn we dan maar naar de camping gereden. Daar heen moest ik trouwens met het autootje tegen een helling van 18% op rijden wat hij keurig deed. In de winkel de rest van de boodschappen gedaan waarna we op de camping de lunch tot ons hebben genomen.

Morgen gaan we weer naar een andere camping en het is ons nog niet bekend of we daar ook internet hebben dus misschien tot in Nederland weer.

 

1000 Resterende tekens