Vanochtend ging om even voor half vijf mijn wekker af en was ik verbaasd dat die af ging. Terwijl ik mijn bed uit ging vroeg ik me af waarom op zondag de wekker zo vroeg af ging terwijl ik er naar toe liep om hem uit te zetten. Voor dat ik er was besefte ik ineens dat we vanochtend naar Tsjechië zouden gaan rijden. Met mijn duffe hoofd liep ik naar beneden maar twijfelde wel hard of het een goed idee was om zo vroeg wakker te zijn.

Terwijl de koffiepot pruttelde ben ik Esther gaan wakker maken die ook al niet vrolijk er van werd dat we zouden gaan rijden. Een uur en 4 bakken koffie later zijn we gaan rijden met onze duffe hoofden.

Zo als je kan zien hoeven we maar 748 Km. en zijn we om 9 minuten voor 1 in Cheb in Tsjechië. Waarom we naar Cheb willen? Daar willen we helemaal niet heen maar je moet toch een plaatsnaam opgeven aan DomDom want als we tegen hem zeggen; "Breng ons naar een leuke camping in Tsjechië." dan doet hij niets! En DomDom houdt ook geen rekening met rustpauzes dus wij hebben er al twee uur bij opgeteld. Parkeerplaats ergens in NederlandDe eerste stop is in Nederland nog maar bij de tweede zitten we al in Duitsland. De reis loopt voorspoedig maar er is wel veel regen. Op een gegeven moment komt er zelfs zo veel water dat de ruitenwissers gaan staken. En dat terwijl ze niet eens bij een vakbond zijn aangesloten dus was het nog een wilde staking ook!

Maar gelukkig zien we al blauwe lucht aan komen en druk ik het gaspedaal nog iets verder naar beneden, niet tegen Esther vertellen maar volgens de Sirion reden we 143 en volgens DomDom 132 Km/u, en even later konden we onze zonnebril opzetten.

Even over drieën reden we Tsjechië binnen en gingen we op zoek naar een camping maar niet om de stad Cheb heen. We wilden iets verder het binnenland in en kozen als eerst U Mylna die we redelijk vlot nog vonden ook. Toen we uitstapte werden we gelijk begroet door een paar paardenvliegen en de rest van hun familie, die zeer groot was, maar we gingen stoer kijken of we ondanks hun aanwezigheid toch op de camping wilden blijven. Nadat een van de familieleden Esther vriendelijk had aangeraakt, en zij hem vriendelijk had dood geslagen, zijn we weer in de auto gestapt en hebben een stofwolk achter gelaten terwijl we weg reden.

De volgende camping die we zochten heet Luxor en is waarschijnlijk heel mooi en gezellig want wij konden hem niet vinden. Dan maar naar de camping Betlem in Tepla toe. DomDom herkende wel de straatnaam maar er was volgens hem geen nummer bekend aan die weg. Terwijl wij naar de plaats Tepla reden zien we ineens een bord Camping die we volgen en komen bij een camping uit waar in de omgeving niets te doen is en ze hebben er ook geen huisjes die we kunnen huren dus weer verder naar Tepla.

En weer komen we een bord tegen die zegt dat er over twee kilometer een camping is. Als we die weg inrijden zegt DomDom dat we over 2 Km. kunnen keren dus dat komt mooi uit. Op het punt waar we kunnen draaien is geen camping en volgens onze helper bij het zoeken naar een camping kunnen we nu ook recht door rijden. We rijden Tepla in maar vinden geen camping. Wel een landkaart waar ook de camping Betlem op staat aangegeven maar we kunnen er niet goed uit wijs worden hoe we daar heen moeten rijden.

Gelukkig gaat Esther spelen met de DomDom en als ze op het tentje met de naam Betlem drukt weet hij hoe we daar heen moeten rijden. Bij deze wil ik hem dan ook weer TomTom noemen en heeft hij de fout van vorig jaar weer goed gemaakt. Als we de weg volgen naar de camping gaan we weer helemaal terug naar de weg waar op we reden toen we het bord voor de camping op 2 kilometer zagen. Nu rijden we er voorbij en gaan na 100 meter rechts af en rijden zo in ene keer naar de camping. Als we een uur geleden in plaats van te luisteren naar de TomTom naar rechts waren gegaan in plaats van naar links hadden we eerder dan even 5 uur op de camping aan gekomen.

Het meer bij de camping Betlem te TeplaDe camping ligt heel afgelegen en heeft ook een meer er om heen lopen. Er zijn huisjes en als we vragen of we er één mogen huren voor twee dagen word er moeilijk gekeken, diep gezucht en interessant in zijn boek gekeken, waar niets in stond, of het kon. Gelukkig het kan en we zijn blij want van de 20 huisjes zijn er toch al 3 bezet. Het uitzicht is mooi, huisje schoon en met vier bedden kunnen we ook niet ruziën wie er boven mag slapen. Als ik vraag of we kunnen pinnen krijgen we te horen dat dat nou net niet kan. Op mijn vraag waar een bankomat is krijgen we te horen dat we naar Tepla moeten.

Stom van ons dat wij er nog niet aan hebben gedacht om al kronen op te nemen maar we verenigen het nuttige met het aangename, na eerst een koud biertje te hebben gedronken, en gaan na het geld opnemen ook lekker eten in het restaurant naast de bankomat. Na te hebben gegeten gaan we weer naar de camping en genieten nog even van het uitzicht maar zo een lange dag hakt er wel in dus om 10 uur maken we het bed op en wensen elkaar welterusten.

 

1000 Resterende tekens