Na een, onverwachte, goede nachtrust word ik om even zes uur wakker. Onverwacht omdat het nu toch best wel raar is om te gaan slapen als je alleen op een camping staat en de vorige nacht er zo maar iemand in de caravan was.
Er van uitgaand dat de winkels in Sloup wel om zes uur open gaan, want dat was ik van voorgaande jaren gewend, loop ik even later naar de Coop toe om brood te halen. Daar aangekomen blijken ze hier pas om kwart over zeven open te gaan dus maar weer terug naar de caravan en wachten tot het over zevenen is.

De slogan "De keuze is reuze" gaat hier niet op en kan ik alleen maar uit dezelfde puntjes kiezen. Dan is de keuze makkelijk en daarom hebben we voor dit ontbijt alleen puntjes in plaats van ook bolletjes. Na dat deze zijn opgegeten beginnen we als een goed geoliede machine aan de taken die wij ons beide hebben toebedeeld en vertrekken we van de camping op dezelfde tijd als van de vorige.

We stellen de DomDom in op Plzen want daar in de buurt verwachten we uit te komen rond een uur of vier wat inderdaad blijkt te kloppen. Onderweg gebeurt weinig bijzonders behalve dat we nu over een andere brug reden als vorig jaar maar wel over hetzelfde water. En ik mag niet vergeten om te melden dat we een tien minuten hebben staan te wachten voor een spoorwegovergang op twee wagons die uiteindelijk langs kwamen.

Dus al met al een saaie rit en zelfs de wegen waren redelijk tot goed dus daar kan ik ook al niets over vertellen. Op een kilometer of 60 voor Plzen vertellen we tegen DomDom dat we naar een camping willen en daar waren we netjes voor vier uur. We blijken de enige gasten met een caravan of tent te zijn maar dat beginnen we ondertussen gewoon te vinden. Gezellig is anders maar met de regen die we op het tentdoek en caravan dak horen tikken zou er buiten toch al weinig activiteit Eten klaar maken in de campingkeukenzijn.

We hebben samen in de keuken het eten en de koffie bereid, op gegeten en gedronken in de caravan en daarna de afwas gedaan. Nu maken we ons op om elkaar maar eens lekker te gaan pesten.

Geen idee wat de dag van morgen gaat brengen want ik versta de Tsjechische radio nog niet goed genoeg om te weten wat voor weer het word.

1000 Resterende tekens