Vanochtend weer rustig wakker geworden en nadat we alles hadden ingepakt vertrokken richting Nederland. Het was niet de bedoeling maar we rijden weer vroeger weg dan we hadden bedacht. Het eerste stuk was weer over de weggetjes waar je verschillende kleuren asfalt ziet. Maar we hadden nu ook een stukje weg waarbij zelfs het asfalt voor de helft was verdwenen en we alleen maar over kiezels zouden moeten rijden. Dat probeerde ik te vermijden en moest gelijk slalommen om de gaten in het asfalt.

DomDom had de route weer voor ons uitgestippeld en we hadden niet de vraag gekregen of we de tolwegen wilden vermijden dus we dachten dat alles goed was. We spraken af om vlak voor de grens met Duitsland nog even te tanken want de benzine in Tsjechië is nog net even goedkoper dan in Duitsland en we blijven toch zuinige Hollanders. Terwijl ik bij de auto stond te wachten tot dat Esther binnen had afgerekend reed er een busje langs de auto en reed daarna naar de achterkant van de auto waarna een persoon uitstapte die een pistool op zijn heup had hangen.

Een duur stukje papier!Nu weet ik dat ook in Tsjechië je niet met zo iets mag rond lopen en de pet die hij ophad zou ons, volgens een oude reclame allemaal moeten passen. Dus ik liep naar Esther toe en melde dat we problemen hadden en de pompbediende bood ons gelijk een vignet aan die we toen maar gekocht hebben. Dat vonden de mannen in het busje wel leuk want toen kregen we korting op een papiertje die wij verplicht waren om te kopen. En als er iemand naast je staat die uitgebreid zijn pistool showt dan ga je niet in discussie toch?

Dus de benzine was toch niet zo goedkoop zo en de tolweg stopte, ongeveer, 1 kilometer na het pompstation wat ons nog meer liet lachen om het gebeuren. Ja, lachen want we wisten eigenlijk wel dat we niet over die weg hadden mogen rijden en door ons eigen stomme gedrag van het niet kopen van een vignet kregen we dit dure papiertje.

Voor de rest gebeurde er weinig bijzonders wat logisch is als je allen maar over een snelweg rijd. Om even half zeven zijn we gestopt op een camping vlak bij Paderborn voor een één nacht wat de reis iets gemoedelijker maakt. DomDom kan wel zeggen dat je het in acht uur rijdt maar die houdt geen rekening met een aanhanger achter de auto waar door je niet harder mag rijden dan 80 Km. per uur.

1000 Resterende tekens