Vanochtend werd ik wakker van Esther die verschrikt vertelde dat er iemand in de caravan was waar ik alleen maar een schim van heb gezien. Als ik met mijn slaperige hoofd vraag wat ze nu zei verteld ze me dat er iemand in de caravan was en zei dat hij aan het controleren was had ik door dat er iets niet klopte. Dus hup mijn bed uit en zonder iets aan te doen stap ik naar buiten. Daar zie ik vier personen lopen en ineens is er meer geluid bij een andere tent en gaan de vier rennen naar een auto waar ze hard mee weg rijden.

Nu trek ik eerst maar een broek aan en loop dan naar de mensen van de tent die er buiten staan en begroet ze in Tsjechisch, Duits en Engels. Er word geantwoord in Duits en ik vraag wat er aan de hand is en krijg te horen dat een tas met geld en paspoort is gestolen. Ik stel voor om naar de politie te rijden want deze campinggasten zijn op de fiets. Daar word graag gebruik van gemaakt waarna ik opmerk dat ik mij eerst verder ga aankleden en we daarna wel op zoek kunnen gaan naar de politie.

De jongste van de twee komt even later naar de caravan en dan begint het overleg en tijdens het gesprek vraag ik waar hij vandaan komt waarop het antwoord "Canada" is. Hierna schakelen we gelijk over op Engels wat voor ons beide een stuk makkelijker is. Het blijken een vader en zoon te zijn en met hun beide rij ik om half zes naar Blansko om te zoeken naar een politiebureau. Daar doen we ons verhaal en we krijgen te horen dat tussen acht en negen uur er ook politie naar de camping komt.

Kasteel Pernstejn in TsjechiëTerug op de camping heeft Esther al koffie gezet en even later zitten we al voor zeven uur 's ochtend te ontbijten. Dit is niet leuk wakker worden en het ontbijt smaakt ook al niet lekker. Daarbij komt ook nog dat het ondertussen is gaan regenen en de hele dag lijkt in het water te vallen. We besluiten om dan toch maar naar het kasteel Pernstejn te gaan waar we het gisterenavond over hebben gehad. Dat was een noodgreep en zo pakt het ook uit want we zien maar weinig en gaan met een onbevredigend gevoel weer terug naar de camping.

Omdat de TomTom kuren heeft rijden we meerdere keren verkeerd maar hebben wel een leuke route terg naar de camping. Bij deze noem ik hem dus nu ook maar weer DomDom en praten we verder niet meer met elkaar. Op de camping krijgen we te horen van de vader dat iemand de tas die gestolen was weer heeft terug gebracht en dat alles er nog in zat. Nu word het wel een raar verhaal en misschien zijn het gewoon een paar dronken figuren geweest die even wilde laten zien hoe stoer ze waren.

Omdat vijf uur wakker worden ook voor mij wel heel vroeg is ga ik even slapen waarna ik weer een beetje opgeknapt ben. Esther doet ook een poging maar die strand bij het gaan liggen op de bank. We wandelen nog even door Sloup en het blijkt dat daar ook een grot is die we hadden kunnen bezichtigen maar daar zijn we nu te laat voor. Dan maar verder door Sloup lopen en even later zien we menselijke vliegen tegen een rotswand opklimmen. Na dat bewonderd te hebben gaan we verder en belanden uiteindelijk in een restaurant tegen over de camping. Daar gaan we eten hadden we gisteren afgesproken maar jammerlijk genoeg blijken ze allen maar een pizza te hebben. Die eten we dan maar in een verder leeg restaurant.

Terug op de camping blijkt deze op onze caravan na ook leeg te zijn en beginnen we aan het avondritueel van koffie zetten en opdrinken en alle andere dingen die een avond gezellig maken.

1000 Resterende tekens