Als ik naar buiten stap schrik ik want het is al bijna acht uur en dat is toch anderhalf uur later dan dat ik normaal gesproken wakker word! Nu hebben we niets bijzonders te doen dan genieten van de rust en dergelijke en willen we een bezoekje brengen aan Karlovy Vary maar het is gewoon raar voor mij.

We ontbijten dus ook lekker rustig en ik ga mijn achterstallige werk inhalen oftewel de foto's uitzoeken en verhaaltjes typen die misschien nog wel eens gelezen worden. Esther kuiert ondertussen naar het beekje en ik zie haar met haar voeten in het water staan en daarna op een bankje neer ploffen om rustig te gaan zitten lezen. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat we nu pas onze vakantiedraai hebben gevonden al had ik liever niet zitten typen.

We genieten samen van de lunch die Esther heeft gemaakt en vertrekken even later naar Karlovy Vary waar we eigenlijk niets te zoeken hebben want we weten alles al te vinden wat interessant is voor de doorgewinterde toerist. Wat wel lekker is is een broodje gedrenkt in de honing, wespen vinden die ook heel lekker, en brood gebakken in de olie met een beetje ketchup en kaas maar heel veel knoflook. Esther zit te lezenWespen vinden die niet lekker en als je naar ze toe ademt gaan ze ook weg. Als afsluiting doen we, net als de vorige keer, nog even boodschappen bij de supermarkt waarbij we hebben geparkeerd waarna we weer naar de camping gaan en ik verder ga met mijn werkzaamheden en Esther weer ergens neer ploft met een boek.

Vanavond kook ik niet maar gaan we uit eten in een restaurant wat niet bij deze camping hoort. We genieten voor de laatste keer van het vers getapte bier, eten een flinke lap vlees aangevuld met patat en kool en sluiten af met espresso. Dan weer terug lopen naar de caravan en dit verhaaltje typen.

Morgen gaan we weer richting Nederland en proberen we een camping te vinden in de buurt van Dortmund zo dat de laatste dag geen lange rit is. Jammerlijk genoeg zit deze vakantie er bijna op maar we hebben al weer nieuwe plannen voor volgend jaar.

1000 Resterende tekens