Blijkbaar is er iets gezegd want de jongeren houden zich rustig de afgelopen nacht en uitgerust zit ik om even zes uur het verhaaltje te typen van de vorige dag bij de receptie. Daar is nu eenmaal de beste verbinding met internet. Als ik om even zeven uur weer in het huisje kom om de spullen te pakken voor het koffie zetten laat Esther weten dat ze ook al wakker is en ik wel meer herrie mag maken.

Dus elkaar goedemorgen gezegd waarna ik onderweg ga om de koffie te zetten en de eitjes te koken en zij vast begint met inpakken. Na het ontbijt gaan we samen inpakken en de auto vullen. We spreken af dat we door rijden want het zal wel een paar uur rijden zijn naar de volgende camping. Om even negen uur zijn we klaar en willen we gaan rijden.

Esther stelt de TomTom in en tot onze beider verbazing zouden we maar 48 Km. hoeven te rijden. Dus in plaats van door te rijden doen we weer lekker rustig. Maar gelukkig is Esther zo nu en dan ook knappies eigenwijs en ze controleert toch op de kaart waar we nu eigenlijk heen rijden. Dat blijkt dus niet het plaatsje te zijn die we in gedachten hadden en ze geeft nu de goede plaats in waarna ik nu wel het gaspedaal intrap.

Een kasteelHet was al warm toen we begonnen met de rit en de temperatuur loopt alleen maar verder op en bereikt, volgens de teller van de auto, de 29 graden. Borden langs de weg bevestigen dat en geven aan dat het asfalt nog een graad of tien warmer is. Onderweg nog een broodje gegeten en een kop koffie gedronken en Esther probeert om al rijdend een foto te maken van een kasteel. Van de vijf pogingen is er maar één bewaard.

Om even één uur rijden we langs een oude bekende van ons maar daar willen we niet staan. Gisteren tijdens het uitzoeken hadden we niet door dat we in hetzelfde plaatsje kwamen te staan waar we vorig jaar onze eerste camping hadden. We rijden het weggetje in naar de camping en er blijken hier nog vier campings te zijn.

De bungalowHet is dan even zoeken op welke we nu precies willen staan en dan ook nog uitzoeken wie de receptie beman/vrouwd. Het lukt allemaal en we krijgen nu geen chatky maar een bungalow. Wat ons betreft is het net zo een huisje als op de vorige twee campings want er zit ook hier geen wc of douche in het huisje. Wel een koelkast die we gelijk aanzetten en vullen met de paar spulletjes.

Als de auto leeg is stappen we weer in en gaan we boodschappen doen in Decín en slaan gelijk meer in want we blijven nu vier nachten en we hebben nu een koelkast. Eenmaal terug op de camping ruimen we de boodschappen op en lopen dan naar het meertje en de biertent daarbij. Daar nemen we voor de eerste keer dit vocht tot ons op deze dag.

Zwemwater of meertjeHet water is wel heel verleidelijk en dus doe ik mijn schoenen uit en leeg ik mijn broekzakken waarna ik even wil gaan zwemmen. Dat is nog niet zo makkelijk want in plaats van een zandbodem liggen hier stenen en dan van het formaat die je tegen het raam van je geliefde gooit toen die nog thuis woonde tot het formaat wat je wel wilt gebruiken als je geliefde je heel nijdig heeft gemaakt. Maar het lukt en het water is lekker.

Na de buiten en binnenkant te hebben afgekoeld kijken we wat beter op de camping rond en vinden ook de douches en de keuken. Die hebben we beide vandaag nog niet nodig want we hebben besloten om uit te gaan eten en schoon ben ik toch al. We horen wel en paar donderklappen verder op maar vertrouwen er op dat het mooi weer blijft. We lopen dus naar het restaurant want aan het begin van de weg naar de campings staat en bestellen daar ons drinken en eten.

Ons avondetenHet word steeds donkerder boven de bergen en we voelen de eerste regendruppels nu toch ook. Als de serveerster met het eten komt aanlopen maakt ze ons duidelijk dat we niet buiten mogen eten en we gaan dus netjes binnen zitten. Daar zijn we aangenaam verrast door wat er op ons bord ligt en we zijn ook nog aangenaam verrast als we het eten ook. Ondertussen begint het buiten steeds harder te regenen en we hebben geen regenjasjes bij ons of een paraplu.

Na het eten lopen we dus door de regen naar de camping terug maar het is gelukkig niet koud maar koelt gewoon lekker af. Dat doet het huisje ook en na de nodige koffie en andere versnaperingen duiken we in ons bed. Er zijn nog geen plannen voor morgen want we weten ook niet wat het weer gaat doen.

 

1000 Resterende tekens