OnderwegToch wel heel belangrijk nieuws is dat we vanochtend gewoon koffie konden drinken en ook een gekookt eitje bij het ontbijt hadden. Het verwarmen van water met behulp van het gas ging dus goed. Na het ontbijt volgt natuurlijk het wassen van onze lichamen al hou ik het voornamelijk bij tandenpoetsen. Geen idee wat Esther in haar afgeschermde gedeelte doet want daar mag ik niet komen. Nu had ik dat van de week al wel gedaan maar toen waren we de enige op de camping en gisteren liep de camping bijna vol met nog een koepeltentje en een caravan.

Na het wassen pakken we ieder onze taak open Esther ruimt de wagen in en ik zorg er voor dat de tent en wagen dicht geklapt kan worden. Esther is al heel handig met haar taak en helpt mij maar een klein beetje door mij te wijzen op tentharingen, scheerlijnen en drukknopen die ik vergeten ben om los te maken. Maar dan doe ik het wel in ene keer goed. Dan is het de kar achter de auto hangen en de fietsen er op zetten. Als we daar klaar mee zijn gaat Esther nog even naar de wc en sluit ik de stroomkabel en beveiligingskabel van de wagen op de auto aan.

Dan nog even het disselslot op de wagen vast maken maar dat gaat niet handig want ik kan de achterklep van de auto niet dicht doen. Heeft er helemaal niets mee te maken maar ik trek eerst even de auto en aanhanger recht. Voor dat ik dat deed had ik de sleutel van het disselslot, beide fietsen en de keuken van de wagen boven op de vouwwagen gelegd. En ik doe de achterklep van de auto dicht en Esther stapt in en we rijden weg.

Inderdaad ik had niet het disselslot geplaatst en ook niet de sleutels van de vouwwagen af gehaald en daar kwam ik ruim een uur en 75 km. later pas achter. Dus de auto geparkeerd en zoeken naar de sleutels die nog gewoon boven op de vouwwagen lagen precies op de plek waar ik ze had neer gelegd. Hoe veel geluk kan een mens hebben.

Eerste bier vandaagWeer eten aan het kopen geweest en ik had bedacht om nasi te gaan maken. Dat kwam eigenlijk door dat op het vlees wat we uit zochten het woord nasi stond wat overigens de merknaam was. Dan is het een beetje groente uitzoeken, rijst vinden en een zakje met nasi kruiden. In ieder supermarkt die ik ken ligt dat in de buurt van de macaroni mix maar niet in deze supermarkt. Dus maar iets mee genomen wat oosters leek en het smaakte nog goed ook.

Voor de rest is er hier in Babylon geen rivier dus Boney M heeft het over iets gehad wat in ieder geval niet hier was en ook de tap was niet bemant dus moesten we het met zielige blikjes doen. Morgen willen we gaan fietsen naar Domazlice.

1000 Resterende tekens