Vanochtend kwam om even over zevenen Esther ons bed uit en konden we gaan beginnen met het ontbijt maken. Daar waren we heel snel klaar mee want we konden niets koken dus met hele koude appelsap hebben we het brood weggespoeld. Ook geen eitje want we vonden het te link om ze tussen ons in te leggen de afgelopen nacht. Betekent ook dat er helemaal niets warm word en het is hier echt maar acht graden 's ochtends en pas na tien uur komt de zon echt op het veld aan.

Plein in StrakoniceDaar zijn we dan ook heel blij mee want dan kunnen we ons eindelijk opwarmen. Maar het is dan eigenlijk ook wel tijd om te gaan fietsen naar Strakonice. Esther had gisteren met hulp van haar telefoon een route gevonden die langs de waterval bij de camping ging en gelijk omhoog het bos in. Wij daar dus heen maar dat was niet een fietspad volgens mij want alleen een klimgeit zou tegen die helling op kunnen. En wij natuurlijk, maar dan met de fietsen aan de hand.

Boven aan de helling komen we op een asfalt weg die gelijk naar beneden gaat. Dat is wel lekker want dan hoeven we niet te trappen. Uiteindelijk komen we op een doorgaande weg terecht en vlak voor Strakonice zie ik ineens een campingwinkel. Dus daar heen en vragen of zij gas of een andere gasflesaansluiting hebben. De verkoper spreekt gelukkig Engels en hij heeft niet wat ik zoek maar ik zou we een nieuwe gasfles met toebehoren kunnen kopen en op die manier er toch voor zorgen dat we morgenochtend koffie en een eitje hebben. Dus ik meld dat we nog op zoek gaan naar de juiste spullen en als dat niet werkt we weer terug komen.

Door Strakonice struikel je ook zo heen en we gaan via de route die ik had bedacht terug naar de camping. Deze heeft iets meer grind/rotsblokjeswegen dan Esther haar variant maar deze had wel veel minder auto verkeer wat langs ons raasde. Op de camping de auto gepakt want we hadden ook geen Campinggaz gevonden in Strakonice. Nu ook de fles mee genomen in de hoop dat hij deze zou innemen en ik alleen maar het gas hoefde te betalen. Toen ik met de fles naar binnen liep herkende hij deze en haalde een volle voor ons. Die moesten we in het geheel kopen en die zijn heel duur in Tsjechië!

FabriekNog even langs de Billa gegaan voor de lunch en het avondeten en daarna weer naar de camping toe gereden. Daar hebben we de spullen opgeruimd, gasfles aangesloten, geluncht en zijn toen wandelend eens in Šteken gaan kijken. Geen idee wat daar voor moois aan is dus we hebben maar een korte wandeling gemaakt naar de plaatselijke kroeg en weer naar de camping. Esther zij met een gekke bek; "Is het door het weiland niet korter?" waar op ik ja zij en het weiland inliep. Maar goed ook want daar zagen we wel mooi een hert lopen en dat was voor vandaag de tweede die we zagen.

En terug op de camping was het bier drinken, schuilen voor de zon, eten koken, afwassen en koffie zetten. Morgen gaan we kijken of Boney M gelijk had en rijden we naar Babylon.

1000 Resterende tekens