Gisterenochtend werd ik om even voor zeven wakker en toen ik uit de tent kwam kwam de zon net boven de bomen uit. Alles was stil op wat geroezemoes van auto's na en terwijl de zon verder omhoog klom en met zijn stralen bijna de tent ging verwarmen stond ik daar alleen maar te kijken en te genieten!

Uitzicht vanaf de camping.

Nu hou ik dat ook niet zo heel lang vol dus toen ik daarmee klaar was zocht ik een plekje op om het verhaaltje van de vorige dag te aan typen. De afspraak tussen Esther en mij is dat ik een verhaaltje mag typen maar niet 's ochtends vroeg, als zij nog slaapt, in of om de tent. Als zij wakker is dan zoekt ze me op en beginnen we daarna samen aan het ontbijt. Omdat het al zo laat was dat ik uit mijn bed kwam duurde het dus ook niet zo lang voor dat ze naast mij stond.

Na het ontbijt ga ik verder met het verhaaltje terwijl Esther zich eigen optut. We hebben op deze camping geen internet maar mochten gisteren wel gebruik maken van een korte test periode (5 minuten of zo iets) van een provider. Vandaag lukte Esther dat niet  meer met haar telefoon en toen ik mijn verhaaltjes af had probeerde ik het, eigenwijs als ik ben, toch ook maar een keer. En het lukte dus vandaar dat gisteren wel weer berichten van ons op onze website werden gezet. Meer tijd kreeg ik ook niet dus we weten niet of alles goed is gegaan.

We stoppen de etenswaren in de fietstas, nemen twee flesjes water mee en onze windjackjes. En inderdaad, we rijden zonder omwegen in ene keer naar Frantiskovy Lazne. Oké, wel een bospaadje en een paar keer flink klimmen en dalen maar niet verdwalen. Het stadje moet waterbronnen hebben die we eerst niet kunnen vinden en als we ze gevonden hebben best wel tegen vallen. Het hele stadje ademt uit dat het oud en moe is wat ook te zien is aan het onderhoud van de gebouwen. Behalve aan dat is het ook te zien aan de leeftijd van de gemiddelde bezoeker. Die leeftijd haal ik, ondanks mijn leeftijd, weer aardig omlaag. En we maken een duo selfie met op de achtergrond een fontein.

We eten wat en kuieren meer door het stadje maar uiteindelijk hebben we alles wel gezien. Dus we zoeken de fiets op en de terugweg naar de camping gaat nog sneller dan de heenweg. Dus om een uur of vier stappen we in de auto om een paar boodschappen te gaan doen. Terug op de camping ploffen we in onze stoelen en gaan we de niets doen. Morgen een nieuwe poging om te verdwalen als we naar Cheb fietsen.

Gaby, luister eens? Hé Gaby luister eens!
We hebben gezien waar de prinsessen op vakantie gaan. We mochten geen foto's van hun maken maar we hebben wel stiekem van hun kasteeltje een foto gemaakt. Ik heb Assepoester gezien en Sneeuwwitje, Elza en Anna, Belle en nog veel meer. Nu weet jij ook waar de prinsessen op vakantie gaan.
Prinsessenkasteel

1000 Resterende tekens