Gisteren werd ik om even zes uur wakker want er was iemand bezig met een bel te luiden. Esther heeft dat niet gehoord maar het was toch mijn normale wakker word tijd dus weet ik niet zeker of ik van die bellen wakker ben geworden. Het is even acht graden buiten de tent en ik ben blij dat mijn lange broek en trui klaar liggen. Dus na aangekleed te zijn ga ik bij de receptie zitten om een verhaaltje te typen net zo als ik nu doe.

Esther heeft rond een uur of zeven bezoek van een koolmeesje in de tent die ze toch vriendelijk verzoekt om een andere woning te zoeken. Maar als zij uit bed komt is de zon nog niet over de bomen heen en is het nog steeds koud. We ontbijten en maken brood klaar om mee te nemen en rond een uur of tien stappen we op de fiets naar Pisek toe. Best wel spannend om in het buitenland op twee stadsfietsen te gaan rijden. Het zijn geen echte bergen hier maar deze heuvels laten de Panda soms ook hard werken en dat moeten nu onze benen doen.

Het eerste stuk gaat lekker over asfalt maar dan zie ik een aanduiding dat het fietspad ergens anders heen loopt. Ook dat is weer asfalt maar na een kilometer of vijf rijden we ineens op een zandpad met stenen. Dat is een stuk minder want nu hobbelen we naar boven en ook naar beneden. En bij dat naar beneden word de rem goed gebruikt. Maar aan het eind van het "fietspad" komen we weer op een asfaltweg en dan is het wel leuk om zonder te trappen met 40 km. p/u naar beneden te gaan. Toen ging ik wel remmen.

Pisek Over Pisek valt niet zo heel veel te vertellen dat het er uit ziet als een leuk stadje met nog de nodige oude gebouwen. Vergelijkbaar met Woerden zou ik zo zeggen. Er is een museum waar we binnen hebben gekeken maar ook daar niet iets gezien wat heel bijzonder is. Wel een lekker ijsje gekocht en lekker door het stadje heen gedwaald. Omdat het toch wel warm was geworden, we liepen te zweten in onze korte broeken, nog een sorbet op het terras genomen en bedacht met de kaart dat we iets anders zouden terug rijden.

Dus vol goede moed de bordjes gevolgd tot ineens de weg afgesloten was omdat ze een nieuwe brug aan het neer leggen zijn. Oké, kaart erbij en zoeken naar een alternatief. Die was vlug gevonden maar aan het eind van die weg waren we niet waar we dachten te zitten. Dus weer zoeken op de kaart en er zou een fietspad in de richting van Šteken gaan. Dus een pad opgereden wat het dan volgens ons zou moeten zijn maar die eindigde bij een hek. Er liep een beek langs en dus op de fiets verder het water volgen. Het fietspad was ondertussen verdwenen en we reden nu over een spoor in het gras. En uiteindelijk vinden we een oversteekplaats maar ook daar zijn ze, denken we, de brug van aan het vernieuwen. En het was ook te diep om door heen te lopen. En na nog een stuk te hebben gefietst stonden we weer op het punt waar we begonnen.

Verdiend bierToen maar aan een paar Tsjechen gevraagd hoe we het beste zouden kunnen fietsen en die stuurde ons gewoon over de asfalt weg. Onderweg kwamen we een kroegje tegen waar we hebben genoten van wat te drinken en om even half zes reden we het dorpje Šteken weer binnen. We hebben voor de terugweg 28 km. nodig gehad terwijl de heenweg er maar 12 waren. Esther fietste door naar de camping en ik ging kijken of de supermarkt nog open was. Gelukkig deze wel zo dat ik eten kon halen voor de avond en de ochtend. Op de camping natuurlijk uitrusten, zitten en wat drinken voor dat ik begon aan het eten maken.

Geen idee wat ik nu precies had mee genomen maar het uiteindelijke resultaat was dat we meerdere keren opschepte. En na het eten wacht natuurlijk als laatste taak de afwas en koffie zetten. Dat afwas en koffiewater was net warm toen bleek dat de gasfles leeg was. Na de afwas met de gasfles naar de mensen in de bierkeet gelopen en zij wisten me te vertellen dat in het dorp gasflessen verkocht werden. Dus ik daar heen op mijn fiets en mijn Campinggaz fles omgeruild voor een gewone gasfles. Alleen is de gasfles aansluiting natuurlijk ook van Campinggas en dat past natuurlijk niet op een gewone fles. De fles weer terug gebracht en voor vandaag hebben we de uitdaging om weer gas te regelen zo dat we 's ochtends wel koffie te drinken hebben in plaats van koude appelsap!

1000 Resterende tekens