Afgelopen nacht heeft het ook nog flink geregend maar als ik om even half zeven uit mijn bed kom is het droog. Ja, dat is veels te vroeg voor in de vakantie maar zo ben ik nu eenmaal. Ik ga dus rustig een boek zitten lezen terwijl Esther lekker verder knort in bed. En als of het is afgesproken komt zij een uur later uit haar bed en beginnen we met de voorbereidingen voor het ontbijt. Het is nog steeds droog en daar ben ik wel blij om want zo droogt de tent tenminste ook nog. We gaan ons wassen en als ik terug kom dan pak ik de afwas op en ga die doen. Terwijl ik daar mee bezig bent begint het te regenen maar dan op die manier dat je nog net niet de emmers om je oren heen krijgt.

De kopjes zijn nog nooit zo goed droog gemaakt door mij! Als het uiteindelijk allen nog maar spettert en de afwas heel droog is loop ik terug naar de tent en Esther blijkt al daar te zijn en heel langzaam aan het inpakken te zijn. Maar we willen toch echt weg vandaag dus we gaan maar gewoon door en pakken alles in en klappen de kar dicht met daar in een natte tent. En als we gaan rijden komt de volgende bui weer over ons heen.

En ja, wat vertel je over een reis door een landschap waarbij de wolken dreigen en je soms ineens een mooi gebouw ziet maar het toch niet uitnodigt om even te stoppen. Juist net zo veel als deze twee zinnen.

We komen volgens de planning van de TomTom in Cheb aan waar we eerst bij een Tesco eten gaan halen en daarna, in de auto, onze lunch nuttigen. Dan vragen we aan de TomTom of deze nog een leuke camping weet. Hij weet een camping maar we worden niet wijs uit zijn gedragingen of het ook een leuke camping is. Dat is het dus niet want als wc is er één hokje en voor de rest heel kaal. Dan maar ouderwets op de kaart kijken en tussen Cheb en Frantiskovy Lazne ligt ook een camping. Daar dan maar kijken.

De camping is bijna niet te vinden en als we hem gevonden hebben en kijken naar hoe het er uit ziet dan komen we oude rommel tegen. Nu hoeven we daar alleen maar onze behoefte op te doen of onze tanden bij te poetsen dus dat vinden we niet zo belangrijk. Wat wel gigantisch mooi is is het meer waar we op uitkijken, en ook in kunnen zwemmen. Aan de overkant is een dorpje en het is heel stil. Dus we besluiten om hier weer drie nachten te blijven. We schrijven ons in en krijgen te horen dat dit ook de duurste camping is. Zo veel kronen heb ik niet meer bij me en nadat we de tent hebben opgezet rijden we weer terug naar de Tesco in Cheb om geld te pinnen. We kopen ook gelijk een tafelschemerlamp zo dat we zo veel mogelijk gebruik kunnen maken van de stroom!

Geintje! We willen gewoon wat langer lezen of een spelletje doen en dat gaat zo moeilijk in het donker. Weer terug op de camping gaan we rustig zitten, lezen, eten maken, afwassen en alle andere dingen die mensen doen voor dat ze gaan slapen. Morgen willen we gaan kijken in Frantiskovy Lazne en dat dan wel weer op de fiets.

De vouwwagen is weer uitgeklapt

1000 Resterende tekens