De kerk in SternberkOver gisteren, donderdag valt niet veel meer te vertellen dat het zo veel tijd koste om het verhaaltje te maken met de foto's dat we zelfs op de camping hebben geluncht. Daarna zijn we naar Šternberk gefietst met de bedoeling om een betere internetverbinding te vinden op een terrasje. Maar we gaan eerst kijken naar de kerk, lopen de trap weer af naar beneden en gaan dan in de richting van het kasteel. Binnen vragen we of we het gehele kasteel mogen bekijken maar dat is alleen maar onder begeleiding van een gids. Dat hebben we al eens eerder gedaan maar wij verstaan niets van wat ze vertellen dus besluiten we om verder te gaan.

We komen op het centrale plein en bekijken netjes de winkels, eten een ijsje en zakken neer op een paar stoelen onder een parasol. Jammerlijk genoeg is het verplicht om iets te drinken dus ik offer mij maar op en neem een biertje. Esther wil liever een radler wat ze ook hebben maar dan wel de ouderwetse versie.

Er komt geen verbinding tot stand tussen mijn telefoon en een netwerk en na een pizza en twee bier/radler besluiten we om het dan maar op de camping te proberen. Daar aangekomen ben ik weer twee uur bezig, wat zijn we verwend in Nederland, waarna ik aan het eten begin gevolgd door de koffie. We gaan ook nog iets raars doen want we hebben, volgens mij voor het eerst, gebadmintond!  Daarna weer koffie met gebakjes, die we eerder hadden gekocht, waarna we aan de wijn/bier gaan en langzaam maar zeker naar bed afzakken.


Vandaag, vrijdag, zouden we rustig wakker worden maar Esther is al voor zeven uur wakker dus we douchen, ontbijten, doen samen boodschappen op de fiets waarna we naar Olomouc gaan fietsen. Hier vinden we al vlug het juiste fietspad en we merken op dat het net lijkt als of we door de Achterhoek fietsen. In Olomouc aangekomen kijken we naar de toeristische dingen, drinken wat op een terras, eten een ijsje en rijden we weer terug naar de camping. Ondertussen is de temperatuur knap opgelopen, meer dan 30 graden, en is het fietsen over een asfaltpad ook niet meer geweldig.

Gelukkig gelooft Esther mij dat het veels te warm is om in de keuken te staan dus we nemen eerst een paar pivo's op de camping waarna we een eettentje opzoeken in Šternberk. En de rest van de avond voltrekt zich met koffie zetten, meer bier en/of wijn en daarna naar bed.

1000 Resterende tekens