Vanochtend gaan we weg met adressen van 4 campings langs de Main. Dit omdat mijn moeder had gezegd dat het best mooi was om langs een rivier te staan en al het verkeer daar op te bekijken. Na een saaie rit over de snelweg gaan we binnendoor naar de eerste camping die vol blijkt te staan, Het was zo wie zo geen camping voor ons want hij was wel heel groot. Na illegaal gebruik te hebben gemaakt van het toilet rijden we naar de volgende.

Daar hebben ze een middagpauze en zouden we 3 kwartier moeten wachten voordat we zouden weten of we wel of niet een plaats zouden hebben. We lopen over de camping en zien genoeg plekken maar er staan er ook genoeg te wachten waar wij eigenlijk geen zin in hebben. Als we bezig zijn met keren om naar de volgende camping te gaan worden we geroepen en weet iemand te melden dat hij nog wel een plek heeft naast de speelplaats van de kinderen. En behalve dat ook strak langs de weg waar het best druk is met fietsers. Nu is onze caravan niet groot maar wij willen wel een volwaardige plaats dus we bedanken en rijden verder.

Om even 4 uur rijden we de camping op die ik eigenlijk als tussencamping in Duitsland had bedacht voor de terugreis uit Slovenië en daar hebben ze wel ruimte. Maar in plaats dat het de mooie camping is die wij zagen op internet is het een vol gestampt terrein langs de Main waar niet eens boten kunnen varen omdat 50 meter verderop er een dam/stuw in de Main is. Wij worden ergens achteraf geplaatst en maken het beste ervan want morgen gaan we weer verder. Gelukkig hebben we eten genoeg bij ons voor deze avond.


Voor de vorige avond was er wel eten maar voor het ontbijt hebben we alleen maar koffie en twee plakken cake want de kampwinkel is gesloten in verband met corona. Zou leuk geweest zijn als dat ook gemeld werd op de website. Even na 8 uur rijden we de camping af met als eerste missie iets te eten te vinden. Dat lukt pas op de snelweg waar we genieten van een broodje met koffie.

Gisterenavond nog gezocht naar een kleine camping op de route naar Nederland waar we ook heen gereden zijn maar ook daar was weer niets te beleven en wij beide zagen niet in hoe we ons daar konden vermaken. Dus door naar een camping nabij Winterswijk want daar is ook die hele grote kampeerwinkel waar ik in ieder geval even een nieuwe waterpomp wilde kopen.

We komen op een nette camping aan waar zelfs voor het warme water bij de afwasplek betaald moet worden. Wij zetten onze caravan neer en gaan de dingen doen die we iedere dag deden maar wel na het aantrekken van een lange broek want de temperatuur was een stuk lager dan dat we gewend waren.


Vanochtend werden we wakker en het was gewoon koud! De afgelopen avond en nacht had het geregend en al dat vocht zorgt hier in Nederland voor veel kou. Dus na het ontbijt trek ik mijn lange spijkerbroek aan en gaan we eerst even bij Obelink kijken voor dat we iets anders gaan doen in deze omgeving. Zeer serieus rond gekeken want we nu nog zouden missen maar niets gevonden behalve een hoes voor over de stoelen en een nieuwe waterpomp. Terug op de camping deze waterpomp geïnstalleerd en hij werkte ook nog maar kreeg het water niet in het spoelbakje gedrukt.

Eerst maar rustig geluncht waarna we in Winterswijk een paar fietsen zijn gaan huren. Even in het centrum wezen kijken bij de winkels waar Esther een winterjas heeft gekocht. Je moet wat in deze barre tijden. Omdat het nog vroeg was zijn we nog een waterpomp wezen halen maar nu een sterkere. Terug in de caravan wil deze waterpomp het helemaal niet doen maar water uit een fles werkt ook zo als we al die jaren zonder caravan hebben gedaan.

Dus voor de rest weer zitten lezen, bier gedronken, eten gemaakt, koffie gezet en daarna de wijn naar binnen laten glijden.


Na het ontbijt stappen we op de fiets want we willen meer van de omgeving zien. Dus op 500 meter vanaf de camping zijn we al verdwaald maar we hebben uiteindelijk wel Lichtenvoorde en Aalten gehaald en zijn ook weer terug op de camping aangekomen. En dat is ook eigenlijk alles wat er te vertellen valt over het fietsen en deze dag, we hebben lol gehad.

We zijn nog we even terug gegaan naar Obelink om dan een nieuwe schakelaar/kraan te gaan kopen want dat werkte dan niet goed volgens mij. We hadden de oude bij ons en toen ze deze, op aandringen van Esther, door meten blijkt er niets aan de hand te zijn met de kraan/schakelaar. Dus ik spreek af dat als we thuis zijn ik er nog een keer naar kijk want dan hen ik meer gereedschap.

Voor de rest weer hetzelfde als de voorgaande middagen en avonden.


Na vanochtend de fietsen te hebben weg gebracht en op de markt in Winterswijk te hebben gekeken rijden we naar huis toe waar we de caravan uitpakken en al het andere doen wat je moet doen als je terug komt van vakantie. In plaats van koken gaan we uit eten en als we naar huis fietsen zien we dat het licht brand bij mijn moeder thuis dus we bellen daar aan voor een kop koffie.

Zij blijken ook nog maar een paar uur thuis te zijn en we wisselen verhalen uit. Vlak voor dat ik naar huis ga vraag ik nog aan de man van mijn moeder of hij misschien een idee heeft waarom het licht zo flauw branden op de camping. Ik opper dat de accu misschien slecht is maar hij heeft het er over dat hij een keer een schakelaar vergeten was om te zetten waardoor alle stoppen doorsloegen. En inderdaad zat er een schakelaar op de omvormer waardoor er wel genoeg stroom geleverd werd en de lampjes en waterpomp wel goed werkte. Weer iets geleerd.

1000 Resterende tekens