Zoals gebruikelijk gebeurt er niet veel en zit Esther maar met haar fototoestel te spelen om te proberen mooie foto's te maken wat, meestal, betekent dat ze weer een boom, vangrail of paal op de foto heeft staan in plaats van het bedachte object. We rijden dus over de snelweg langs Lago Trasimeno waarbij Esther weer ernstig haar best doet om een foto te maken. Bij deze foto zie je nog net een glimp van het meer tussen de bomen en de bovenkant van de vangrail. Maar Italie is een toeristisch land dus een kilometer verder kon er een mooiere foto gemaakt worden.

En zo komen we uiteindelijkin Assisi aan waar het best wel druk is met het autoverkeer en ze willen, lijkt het wel, ook allemaal in de richting van de camping. Nu wisten we wel dat Sint Franciscus daar geboren was maar we hadden er niet op gerekend dat het daar door zo druk konden zijn. Inderdaad, we zijn beide niet christelijk. Maar de berg op naar de camping toe staat dus vol met toeristen die wel graag deze plaats bezoeken en dat ademt de hele camping ook uit waar door wij afknappen op de camping. Maar het is gelukkig nog vroeg genoeg om de volgende camping op het lijstje op te gaan zoeken.

Dus de berg weer af en op weg naar Marmore waar we ook de camping vinden maar met een groot hangslot op het hek. Oke, dat is een tegenvaller maar we gaan op zoek naar de volgende camping en onderweg komen we er nog 1 tegen maar daar is ook al niets omheen te doen en het restaurant ziet er nu ook niet naar uit dat ik daar wil eten dus verder. Het word ondertussen steeds harder werken achter het stuur en we zien ook een bord dat het stijgingspercentage 11 % is en bij sommige hellingen denk ik dat het nog wel meer is.De caravan staat.

Als we Cascia in rijden zie ik een supermarkt waar we eerst stoppen en eten en drinken kopen. Dat was gisteren opgegaan en we hadden eigenlijk wel verwacht dat we al eerder een winkel zouden tegen komen. We rijden verder en Il Drago heeft wel plek voor ons en even later staan we en kunnen we ons gaan ontspannen. We kunnen op de camping een broodje Hotdog krijgen of wat patat dus ik ben blij dat we zelf eten hebben gekocht. Voor dat we aan het eten bereiden beginnen lopen we nog even naar het dorpje naast de camping maar ons vermoeden werd bevestigd, ook hier geen restaurant. Wel een spiegel! Dus het geld wat we hadden over gehouden kon nog niet worden uitgegeven.


Volgens de voorspelling zou het vrijdagavond gaan regenen en dat zou aanhouden tot zaterdagmiddag maar toen we wakker werden was het nog steeds droog. Wel iets kouder want het was nog maar 14 graden. Om even 8 uur rij ik naar de supermarkt om daar een brood te gaan halen voor het ontbijt en als we dat genuttigd hebben en netjes onze tanden hebben gepoetst gaan we samen eten en drinken halen voor de rest van de dag. Veel is er niet te doen maar het word toch wel weer warm dus misschien ga ik wel zwemmen. Omdat de supermark waar ik brood had gehaald niet helemaal beviel keek ik of er nog een supermarkt was in Cascia en daar zouden we dus eerst gaan kijken. Esther stapt in zonder fototoestel wat natuurlijk nooit goed kan gaan.

Dus in plaats van links af naar de supermarkt ga in nu rechts af en rijden we even later, bijna, tegen een een groot standbeeld aan! Blijkt Cascia de geboorteplaats van Santa Rita te zijn wat we wel grappig vinden (voor diegene die het niet weten mijn ex heet Rita en was, net als ik, geen heilige). Dus we doen onze boodschappen en besluiten om na de lunch hier even beter rond te gaan kijken, met fotocamera. Terug op de camping ga ik weer op zoek waarom mijn waterpompje het niet doet wat ik niet kan vinden. Is gelukkig geen echte ramp want we hebben het jaren zonder mechanisch stromend water gedaan in de tent.

We lunchen en bedenken dat we echt moeten gaan zoeken hoe we lekker brood kunnen kopen en gaan daarna op weg naar Cascia.Veel valt er niet over te vertellen want het is niet zo groot maar we mogen de kerk in waar op dat moment een dienst is en wij er zo weer uit zijn. We kijken nog even naar het uitzicht en zien wat de politici met hun bekentenissen doen. We lopen weer terug naar de auto en kopen nog een lekker Italiaans ijsje. Omdat ik nassi wil maken maar geen groentepakket kan vinden nog een keer de supermarkt in en nu maar aan de groenteboer uitgelegd dat ik een paprika (peperone) en een paar wortels (carote) wil hebben wat nog lukt ook. 

Buiten blijkt het te regenen en mag ik achter een trekker aanrijden tegen de berg op. Best eng met die rollen op de aanhanger. In de caravan gaan we ons opmaken voor een middag in de caravan zitten maar nu, kwart voor vijf, is de regen al weer verdwenen en schijnt de zon volop.

Morgen kijken of er plaats is bij agriturismo Lavanda Blu in Carassai.

1000 Resterende tekens