Woensdagochtend halen we eerst eten en drinken en brengen dat naar de caravan (je leest het goed dat we eerst gezorgd hebben voor de innerlijke mens voordat we iets anders gingen doen) waarna we naar Urbino vertrekken. Dat schijnt een kunst en universiteitsstad te zijn die mooi is om te bezichtigen. Onderweg rijden we door Cagli dat er heel mooi uit ziet met steile weggetjes en oude gebouwen maar we rijden toch door. Voor dat we goed en wel in Urbino zijn zien we de aanduiding van parkeerplaats en we gaan daar gelijk heen met in ons achterhoofd het parkeren in Firenze. Als we een moderne parkeergarage inrijden hebben we nog niets gezien van de stad zelf en ik verwacht een moderne plaats.

Maar het is geen parkeergarage maar een parkeerberg met daar boven aan moderne winkels en als je uiteindelijk op de 10de verdieping bent stap je uit het moderne en kijk je naar het oude. Allebei zijn we verrast en we lopen naar het plein waarna we besluiten om eerst naar boven te lopen. Onderweg maken we een foto naar beneden waarbij we de camera recht houden voor het hoogteverschil.

Als we ttoch staan uit te hijgen maken we ook gelijk een foto van Vermomde universiteitwaar we heen moeten. Maar boven aangekomen hebben we wel een heel mooi uitzicht.

Zal jullie niet vervelen met foto's van de omgeving maar deze van een vermomde universiteit vind ik wel leuk om te laten zien. We gaan weer naar beneden en verbazen ons over de schuinte van de weg. We strijken neer op een terras en willen iets voor met ze tweeen bestellen maar dat is niet voorradig. De ober adviseert ons om een ander gerecht te nemen en wijst op tafels om ons heen die dat ook hebben. Het lijkt verdacht veel op mijn lunch van gisteren maar er zit nu veel meer bij. Het smaakt ook inderdaad goed en wat mij betreft zelfs beter als gister al mis ik wel de olijven. We dwalen nog even verder en komen nu langs een kerk waarna we voldaan weer terug gaan naar de camping.


Terwijl Esther de ontbijtboel opruimt ga ik eten halen voor vandaag waarna we naar Presaro gaan. Selfie in een beeldDat is een groter stadje langs de kust waar we weer op jacht gaan naar een shirt voor Esther en een sorbet. We parkeren de auto gemakkelijk en we hebben nu ook munten voor de parkeerautomaat. We besluiten om eerst het stadje in te lopen voor dat we over de boulevard gaan slenteren maar er is maar weinig stadje. Dus dan maar terug naar de zee om over de boulevard te gaan slenteren maar die hebben ze ook al niet hierzo.

Weer terug het stadje in op zoek naar een biertje en een lunch wat heel lang duurt voor dat het op onze tafel komt. Het duurt zelfs zo lang dat de spagetti koud is maar hoe ga ik daar over klagen tegen een Italiaans sprekende ober? Dus we eten het op en slenteren weer terug naar de boulevard om daar een sorbet op te eten die ook al tegen viel. We hebben er niet eens een foto van gemaakt. We hebben we een foto van het strand gemaakt waarna we de auto opzoeken om naar de camping te gaan. Daar installeren we ons waarna ik begin aan dit verhaaltje.

1000 Resterende tekens