We hebben inderdaad eerst nog een ijsje gehaald, nog even gezwommen en daarna de gebruikelijke dingen om de dag weer af te sluiten.

De volgende ochtend werden we wakker en alles was nog droog wat niet volgens de voorspelling klopten. Maar je hoort ons niet klagen dat het niet regende. We hebben, een beetje gehaast, ontbeten en alles ingepakt waarna we vertrokken naar Sankt Goar. Geen idee wat daar te doen is want dit is een camping die Esther heeft uitgekozen. Onze navigatie geeft op een gegeven moment aan dat we van de snelweg af moeten en we hebben, bijna, twee uur binnen door gereden. Nu mag je binnendoor iets harder dan in Nederland dus volgens de computer is dit sneller maar door de bochten denk ik dat het langzamer was maar ook wel mooier rijden. We komen uiteindelijk op de Rijnoever uit en het blijkt dat ik naar een camping ga in de buurt van de Rijn.

We zetten de caravan neer, plaatsen de luifel en wandelen terug naar de Rijn om bootjes te gaan kijken. Er is zelfs een biergarten en daar hebben ze ook tapbier dus even later zitten Esther en ik te genieten van een pilsje en van het uitzicht op de Rijn. Terwijl we zo rustig zitten beginnen de serveersters de kussens van de stoelen op te ruimen en even later ook de servet/bestekpullen van de tafels te halen. Aan de andere kant van de Rijn zie ik een donkere wolk aankomen en binnen vijf minuten zitten we in een hoosbui onder de parasol. Deze is niet helemaal waterdicht maar voordat we echt nat worden houdt de bui weer op.

Terug op de camping besluiten we om niet zelf te koken maar te gaan eten in het restaurant waarna we bij de caravan de dag weer afsluiten met een wijntje en dergelijke.


Er word ons niet veel nachtsrust gegund want 's nachts begint het te plenzen en er is ook gelijk onweer. De flitsen hebben we niet gezien maar de donder wel gehoord want in een dal ketst het geluid tegen de rotswant weer terug. Lang geleden dat we het hadden gehoord maar blijkbaar vinden we het allebij nog steeds leuk. We vallen weer inslaap en als ik wakker word is het droog maar de zon zit nog wel achter de berg verstopt. Niet veel later komt Esther ook uit haar bed en na op het gemakje te hebben ontbeten gaan we wandelend op zoek naar de Loreley.

We gaan met de pont naar de andere oever waar we eerst maar even uitblazen met een kop koffie. Hierna lopen we verder op de stoep langs de doorgaande weg wat niet echt leuk wandelen is maar er is geen andere weg. Natuurlijk komen we op het schiereiland en natuurlijk maken we een foto van ons met het beeld. Als we weer van het eiland af zijn lopen we de trap op naar de Loreleyrots wat maar een klim is van, ongeveer, een half uur. Boven aangekomen wel een heel mooi uitzicht en, onder het genot van een pilsje geluncht.

De weg terug doen we door het bos waarbij het paadje wel op een rodelbaan leek maar we zijn niet uitgegeleden. Na een pilsje op het terras van de camping gaan we naar de caravan waar we ons opmaken voor de avond. Morgen weer verder in de richting van huis waarbij het de bedoeling is dat we eerst langs Obelink in Winterswijk gaan, voor een paar tentstokken, daar op de camping gaan staan en de volgende dag naar Bladel. om Daan en Ashley, met kinderen, op te zoeken.


Als ik de volgende ochtend wakker word regent het en dat is niet wat we hadden verwacht. Wenemen samen het besluit om wel langs Obelink te rijden maar het camperen in Nederland maar over te slaan. Dit is het minst leuke ontbijt van deze vakantie maar uiteindelijk is alles ingepakt en vertrekken we richting Nederland. We stellen Daan en Ashley op de hoogte van de veranderde plannen en rijden rustig door. Obelink zelf is maar een half uur omrijden maar hun slogan dat ze alles hebben heeft ons een uur zoeken gekost en toen stonden we nog buiten zonder extra stokken voor de luifel.

Als we vanaf Winterwijk naar huis rijden word het steeds zonniger en we vragen ons af hoe het zit met de weersvoorspelling maar gelukkig komt er valk voor Alphen aan den Rijn er toch een flinke bui naar beneden. Thuis aangekomen halen we een paar dingen uit de caravan waarna we op de fiets stappen om te gaan vieren dat we 25 jaar getrouwd zijn.


's Ochtend ontbijten we, voor de laatste keer deze vakantie, met een gekookt eitje waarna we gaan beginnen aan de dingen die ook bij de vakantie horen; "caravan uitruimen en schoonmaken, wasmachine vullen, laten draaien en ophangen om te drogen en heel veel boodschappen doen. 's Middags naar Daan en Ashley om met hun samen te vieren dat we elkaar zo lang kennen wat we op zaterdag dunnetjes over doen met de familie aan deze kant van Nederland. En vandaag, zondag, gaan we genieten van de laatste vakantie dag.

1000 Resterende tekens