Er hing een papiertje bij het toiletgebouw met daarop het aanbod om op de camping te eten. Een voorgerechtje, pizza en als toetje ijs of iets anders met daarbij witte wijn. We besluiten om er aan mee te gaan doen en, pas, om 8 uur gaan we naar het restaurant toe. We worden vriendelijk onthaald en krijgen een fles water en wijn. We zitten naast andere Nederlanders en raken in gesprek met elkaar.
Nog steeds geen idee hoe ze heten maar het was gezellig en we hebben over alles en niets gekletst. De wijn smaakte ook goed en we kregen ook een nieuwe fles toen de eerste leeg was wat ook zo was met de lege waterfles. De pizza werd ter plekke gemaakt maar we kregen geen hele pizza maar een stukje van een pizza. En op die manier hebben we 10 verschillende smaken opgegeten. We hadden al een keer eerder een pizza avond gehad maar deze was een stuk lekkerder.
Na het ijsje en koffie "liepen" we weer naar de caravan waar ik het bed maar heb opgemaakt en we heerlijk hebben geslapen.
----
We hebben afgsproken dat we op tijd naar Firenze gaan want het is toch wel warm genoeg in de stad. We rijden naar een parkeerplaats buiten de stad en dat blijkt ook gelijk de parkeerplaats te zijn van een supermarkt. We stappen op de tram en zijn al vlug in het centrum en nu zijn er heel veel mensen die weten waar ze heen moeten en die volgen we dan ook. In dit geval komt het wel goed uit want we komen bij de kathedraal van Florance uit. We vinden hem mooi maar niet mooi genoeg om ook binnen te gaan kijken. Deze beslissing kwam ook wel omdat er al een lange rij stond voor de ingang.
We lopen verder en gaan heerlijk dwalen door de stad waarbij we wel een kopje koffie nemen op een terras. We gaan een brug over en lopen verder tot we weer een brug terug over het water gaan. We zien waar we vorig jaar aan het zoeken waren naar een parkeerplek en weten nu ook dat ZTL betekent dat het 130 euro kost om daar te rijden. Tenminste dat stond op de bekeuring die we een maand geleden in de bus kregen. Is het toch goedkoper om voor 6 euro met de tram heen en weer te rijden.
We doen boodschappen en rijden we weer terug naar de camping.Daar hangt nu een papiertje met het aanbod om weer te gaan eten. We twijfelen erg maar besluiten om het toch te gaan doen. 's Avonds schuiven we weer aan en komen nu naast Duitsers te zitten. Jammerlijk genoeg in hun Nederlands net zo slecht als mijn Duits dus Esther en ik zijn op elkaar aangewezen voor de conversatie.
Gefrituurde deegbolletjes als voorafje waarna penne. Daarna kwam het hoofgerecht wat 3 belegde broodjes waren en meerdere soorten plakken vlees met kaas ernaast. Toe weer ijs en koffie. Wel grappig om te ontdekken dat het vlees het hoofdgerecht was en de penne een voorgerecht. ook opvallend dat er bij de pasta's die we hebben gegeten er nooit tomaat door heen zat.
Eenmaal bij de caravan nog wel wat gedronken en een spelletje gedaan waarna we alsnog het bed opmaakten en ons hoofd neervlijen op onze kussens.
---
Na het onbijt pakken we alles in en gaan onderweg naar de camping "Luna del Monte" in Monte Santa Maria Tiberina. Veel valt erover de reis niet te zeggen want die gaat voornamelijk over de snelweg. Wel is het vervelend om in de regen aangelengt met hagel, tegen een berg op te rijden met van die haarspeldbochten maar ik zit te typen dus dat hebben we ook overleefd. Er is niemand bij de receptie van de camping maar er staat dat we vrij zijn om een plekje uit te kiezen.
Dat doen we ook en als we de caravan neer zetten stopt de regen en begint de zon weer te schijnen. Als we gesetteld zijn gaan we even boodschappen doen en besluit ik om maar een krat bier mee te nemen, anders moet ik morgen weer boodschappen doen! Terug op de camping is het nog steeds mooi weer maar niet voor lang want de volgende bui kondigt zich al aan. Volgens het weerbericht blijft dit zo voor de komende dagen.
Maar dat blijkt het ook op andere plekken zo te zijn dus we gaan het beste ervan maken. We zitten op een berg en kunnen de buien aan zien komen drijven en dat is ook best wel een mooi gezicht. Het is bijna tijd om eten te gaan maken, waarna koffie met een gebakje! We gooien ons eigen restaurant weer eens open.

1000 Resterende tekens