We worden rustig wakker en na het ontbijt pakken we ons boeltje in en rekenen we af. De dame van de camping vraagt of we het naar ons zin hebben gehad waar  we niet anders dan bevestigend op kunnen antwoorden. Dan vertelt ze dat ze nog een andere leuke camping weet, namelijk Pian d' Amora. Nu spreek ik haar tegen en vertel dat we daar ook al geweest zijn maar deze camping, Luna del Monte, een stuk leuker vinden. Niet omhoog klimmen om bij het zwembad te komen of naar beneden om bij de wc's te komen. Gelukkig vind ze het leuk om dat te horen.

De weg is niet echt saai te noemen maar ook niet zo bijzonder dat ik er een verhaal over kan maken dus we laten het hierbij. Even 2 uur komen we aan op camping Pronto Campi en om drie uur staat alles weer en hoef ik nog maar een uurtje te wachten voor dat ik aan het bier mag.

's Avonds doen we mee met de pizza avond maar die is niet zo gezellig als de eerdere pizza avond. Rond een uurtje of 10 gaan we weer naar de caravan en even later kruipen we maar weer eens het bed in.


Vandaag gaan we kijken in Fano wat een plaatsje is aan de kust. De andere kustplaatsen hadden we al een keer gezien en daarom deze plaats gekozen. We vinden al snel een parkeerplaats en lopen het stadje in op zoek naar de zee. Dit keer doen we iets raars, want we gaan een lokale koffietent in, bestellen koffie en nemen ook iets erbij. Geen idee meer hoe het heten maar ik weet wel dat ik het geen tweede keer neem. De koffie was wel lekker.

Na even dwalen en foto's maken vinden we de zee en lopen daar ook door heen maar dit is niet een zand maar kiezelstrand en dat loopt toch niet zo lekker. Ook niet omdat het strand niet glooiend maar steil naar beneden loopt. We gaan het water weer uit en lopen lannngs de boulevard terug naar het centrum. We zijn ernstig op zoek naar iets te eten en maken uiteindelijk een keuze! De verkeerde keuze blijkt achteraf want meer dan de helft van de kaart is niet aanwezig en nadat we aan ons drankje zaten hoorden we ook nog eens dat het toilet het ook niet deed.

Na het eten liepen we naar een gelateria want die had ook crepes en die vind Esther lekker alleen die zat voor de middagpauze dicht. Dus dan maar een ijsje gekocht en opzoek gegaan naar de auto. Wil daar niet teveel over uitweiden maar van de auto naar het strand duurden, met het koffie drinken erbij, 3 kwartier en vanaf het centrum naar de auto maar 2 uur. Maar we hebben hem gevonden.

Met een tussenstop weer terug naar de camping waar ik het eten verzorg en dan is het tijd voor de afwas, koffie, wijntje enzovoort, enzovoort.


Vandaag gaan we naar Urbino waar we al een keer eerder zijn geweest. Bijna alle straten hebben daar een minimale stijging, of daling, van 5% maar het kan dus ook meer zijn. Dit keer gaan we niet met de auto maar met de bus. Wel vervelend dat je hier nog weleen mondkapje op moet in het openbare vervoer. De stad is nog hetzelfde maar we hebben nog wel nieuwe straatjes gevonden.Als we neer willen strijken op een terrasje blijkt er een grote stroomstoring te zijn. En zonder electra kan er nog maar heel weinig gemaakt worden. Zelfs iets te drinken blijkt niet te gaan.

Het dwalen word ondertussen een verplichting en net op het punt dat we besloten hebben om dan maar de bus op te zoeken gaat het licht weer aan. We drinken en eten wat en na een ijsje zoeken we alsnog de bus op. We stappen iets te vroeg uit en, gelukkig, regent het maar zachtjes dus we zijn niet totaal doorweekt als we bij de caravan aankomen.

Hier blijkt de luifel op 1 punt te zijn losgekomen en s er een stoel drijfnat. En die regen duurt tot ongeveer nu, half negen, en gaat misschien vannacht ook nog gezellig door. Morgen gaan we, als het mag, staan op een camping nabij Milaan en dat willen we dan overmorgen gaan bezoeken.

1000 Resterende tekens