Het gaat, zoals gewoonlijk, weer heel soepel om de spullen weer in te pakken en de caravan weer achter de auto te hangen. We gaan onderweg naar een camping in Empoli die ik heb gevonden via internet.Volgens de website was het een kale vlakte maar volgens de website van Pian d'Amora was dat een geweldige camping terwijl wij hem zo vonden tegenvallen. Website's geloof ik dus niet zo erg meer. We stoppen even bij de Penny market om boodschappen te doen maar alles ziet er verlept uit dus het enige wat we mee nemen zijn eieren.
We rijden rustig verder en komen weer op de tolweg maar hebben nu weinig voordeel van onze tolbadge. Zowel bij het er op gaan als bij het afrijden stonden er geen auto's te wachten. We moeten, in een dorp, links af maar ik zie uit mijn ooghoek rechts een supermarkt. Dus we overtreden weer eens een verkeersregel en gaan eerst boodschappen doen.
Hierna rijden we verder en komen uiteindelijk onderaan een zand/grindpad uit waar bovenaan de camping zou moeten zijn. Oké, we gaan er voor en ik rij rustig naar boven want tussen het grind zitten ook gaten in het pad of was het nou dat er tussen de gaten grind zat. In ieder geval we komen tot op driekwart van de helling als de voorbanden beginnen te slippen.En als je gaat slippen op een grindweg tegen de berg op kom je gewoon niet verder.
Terwijl Esther voorzichtig haar nagels uit de deurgreep probeert te halen laat ik de auto met caravan achteruit rijden en als we beneden zijn besluiten we om een nieuwe poging te wagen.Dus met iets meer snelheid, we willen toch graag die eieren koken, rijden we naar boven en komen ook nog even gezellig een tegenligger tegen.Na de eerste helling is er nog een tweede en dan denk ik een camping te zien. Dat blijkt even later niet zo te zijn maar er is nog wel een derde helling en daar heb ik gewoon geen zin in, deze camping gaan we niet vinden.

We draaien de auto met caravan en rijden naar de volgende camping op het lijstje en dat is een bekende waar we vorig jaar ook hebben gestaan. Ook nu is het moeilijk om een plek te krijgen maar als we de caravan even op een tijdelijke plek zetten kunnen we morgen weer staan op onze oude plek. Daar gaan wij mee akkoord en even later zitten we te genieten van het uitzichtZonsondergang. En 's avonds van de zonsondergang en het gezang van de krekels.
Na het ontbijt besluiten we niet om te gaan zitten wachten tot ons plekje vrij is maar gaan we eerst naar Siena om te kijken wat daar zo leuk moet zijn. We willen nu niet over de snelweg en stellen de navigatie in op de kortste route die wel 20 minuten langer duurt dan de snelste. Rustig aan rijden we door dorpjes en genieten van het uitzicht. We stoppen nog even onderweg maar al   vlug rijden we de parkeergarage in. We lopen de garage uit en komen in een winkelcentum terecht. Als we die uitlopen zie ik staan dat aan de andere kant er bussen rijden naar het centrum. Dus wij weer naar binnen maar we kunnen niet aan de andere kant naar buiten want we moeten eerst naar boven. En we gingen met roltrappen en banen eerst een meter of 50 omhoog voordat we uiteindelijk uit het gebouw kwamen.
Daar werd aangegeven op de kaart waar we waren en volgens onze ongevenaarde instincten zetten we onze voeten in de richting van het centrum. Omdat ik geen straatnaam borden zag vroeg ik Esther of ze even wou nakijken of we de goede kant opgingen. Nou volgens Maps was daar verderop inderdaad een centrum. Wij verder maar toen ik een bord zag die duidelijk aangaf dat het centrum de andere kant op was hebben we maar gezocht op de naam van het plein waar we heen wilden. Gelukkig waren we maar een paar kilometer de verkeerde kant opgelopen.
Uiteindelijk vinden we de poort naar het oude centrum en lopen door oude straatjes. Via een goed gevulde winkelstraat komen we op het plein uit wat er leuk uit zien maar ik heb mooiere pleinen gezien. Esther neemt een foto van de onderkant van de kerk met toren en een tweede met de bovenkant van de toren. Ook mag de fontein opBier en pasta de foto en kijken we nog even rond. We slenteren een ander straatje in op zoek naar wat te eten.Dat kon ook wel op het plein maar na het San Marcoplein durf ik niet zo goed meer om op een terras te gaan zitten. Wie weet hebben ze dezelfde prijzen.
We vinden een terrasje en nemen allebij een pilsje en wat te eten. Hierna lopen we, na een foto van het uitzicht en de binnenkant van de poort door naar de auto. Voordat we instappen kopen we een brood en wat bier. We nemen ook eten mee maar als het goed is eten we vanavond op de camping. We nemen de snelle weg terug naar de camping, zetten de caravan op goede plek, plaatsen de luifel en laten vocht door onze keel stromen. Hierna even zwemmen en dan kan het relaxen weer beginnen.

1000 Resterende tekens