Vanochtend zijn we, na het ontbijt, richting Pisa gereden om dan ook maar iets te doen wat een toerist hoort te doen namelijk toeristische attracties bekijken. Dus we gaan op zoek naar iets wat scheef staat.We gaan niet over de snelweg maar blijven binnendoor rijden en staan binnen een uur op een parkeerplaats vlak buiten de stad. Kost even moeite om te betalen maar dan mogen we ook tot de volgende dag negen uur blijven staan. Gelukkig niet echt duur, 1 euro!
We lopen door de poort van de stadswal heen en volgen mensen die lijken te weten waar ze heen gaan. Wij weten dat namelijk niet en ook niet waar die toren staat. Had toch wel verwacht dat hij boven de huizen uit zou steken maar nee, we moeten zoeken. Het is maar 32 graden dus we lopen met veel plezier, voornamelijk, in de schaduw. Na een anderhalf uurtje wandelen zoeken we een terrasje op en kijken dan toch maar even, dank je wel Maps, waar nu in werkelijkheid de toren is.
Het gebouw staat scheefGelukkig is het, oude, Pisa niet zo groot want we zijn een klein beetje de verkeerde kant uit gelopen. We zoeken naar ongeveer de goede weg, het is leuker om te dwalen en ineens een schilderij aan de muur te zien hangen, en staan een half uurtje later alsnog op het plein. En ja, wat valt er te zeggen over de scheve toren. Nou, dat hij volgens de fotografeerkunst van Esther recht staat en het gebouw ernaast scheef.Gelukkig ziet ze ook dat er iets niet goed gaat en we hebben ook een foto van een scheve toren.
Het leukste van de toren zijn de mensen erom heen want die gaan op een foto terwijl ze hem omduwen of tegenhouden! We zagen de nodige capriolen uitgehaald worden om maar een leuke foto te maken. Maar zoals al eerder gezegd was het echt warm en we hebben de auto opgezocht, en gevonden binnen een half uur, waarna we via een supermarkt naar de camping zijn gereden. Daar even bij het zwembad gekeken en een tapje besteld maar dat kreeg ik in plastic bekers!
Morgen gaan we op zoek naar een leukere camping met bier in glazen!

1000 Resterende tekens