Om even negen uur, we hebben dan al het ochtendritueel gehad met het wassen en ontbijt, vertrekken we naar Täsch om vanaf daar met de trein naar Zermatt te rijden. Onderweg zien we zo een mooie en hoge boogbrug waarbij ook een ijsval is. Nee, niet een verkeerde naam getypt maar er hangen alleen maar ijspegels naar beneden. In deze trein heb ik de medereizigers getrakteerd op een dropje of, als zij dat liever hadden, een pepermuntje.

Aangekomen in Zermatt gaan we met een tandradtrein naar het hoogste punt wat we daar kunnen behalen en dan zitten we op een meter of 3136 boven de zeespiegel. Het is geweldig om al die bergen te zien en we zien ook meerdere gletsjers liggen. Daar hebben we geen foto van gemaakt omdat er op beeld gewoon niet duidelijk zou worden. Behalve foto’s maken hebben we natuurlijk ook wat zitten drinken op het terras. Nu wou ik gaan trakteren maar om 7 euro 50 te gaan betalen voor een gebakje waar niet eens slagroom op zat vond ik toch een beetje te gek worden.

Heel veel meer dan bergen en sneeuw is er niet te zien. O, vergeet ik bijna de Matterhorn! Nou ja, er waren ook mensen aan het skien maar die zag je ook al bijna niet. Dus we zijn weer naar beneden gegaan met de trein en hebben in Zermatt nog een klein hapje gegeten. Daarna weer verder kuieren door het stadje waar we ook een handig idee zagen tegen muizen bij de voorraadschuren. Daar zien we ook gemetselde beekjes die helemaal vol gestort zijn met sneeuw. En even later komen we die weer tegen langs een beekje.

Hierna weer terug met de trein naar Täsch en vanaf daar weer met de bus naar het hotel. Daar weer netjes mijn bord leeg gegeten waarna we naar een tentje aan de overkant zijn gegaan om lekkere koffie te gaan drinken. Nu weer op de kamer druk bezig met dit verhaal te typen.

De Matterhorn in Zwiteserland

 

1000 Resterende tekens