Omdat het allemaal een beetje zwaar werd om een vouwwagen open en dicht te doen, en zeker als de tent nat is, hebben we 3 jaar terug een kleine caravan gekocht. En we hadden bewust gekozen voor een kleine want dan is ook niet nodig dat we een grote auto nodig hebben om hem te trekken. Dus het werd een Eriba Puck wat niet meer is dan een bed op wielen met een keuken erin maar we liggen droog en deze staat sneller dan een vouwwagen.

De auto die we hadden toen we hem kochten was een Opel Corsa en de eerste vakantie met deze combinatie ging naar Italiƫ en dat ging heerlijk. Op de camping aankomen, pootjes uitdraaien, electra aansluiten en het eerste biertje kon worden geopend.
Maar de Corsa kreeg steeds meer mankementen dus gingen we op zoek naar een andere auto en gelijk met een hogere instap. Ja, ik word ouder en alles word dan ook strammer. Nu was ik al aan het kijken geweest via internet en we waren beide wel gecharmeerd van een Ford Ecosport. Ook omdat deze lekker eigenwijs geen klep aan de achterkant had maar een deur!

Dus de tweede vakantie met de caravan gingen we op pad met de Ecosport en dat vond ik best spannend want had de Corsa een motot met 1400 cc inhoud deze auto had maar 900 cc en we wilden nog steeds door de bergen heen. Nou ik kan je vertellen dat we zelfs de Gotthardpas hebben gedaan en dat de Ecosport daar totaal geen problemen mee had. Maar de deur aan de achterkant is leuk maar niet handig en het rijden vonden we nog steeds niet lekker in die Ecosport dus we hebben nu weer een andere auto voor de caravan staan.

Toyota C HR

En ja, daar ben ik best wel trots op!

Deze auto heeft ook nog eens 1800 cc dus ik maak me helemaal geen zorgen meer of ik wel of niet tegen een berg opkom. En om een antwoord te geven op de vraag of we nu een grotere caravan gaan kopen; "Nee, want deze is wel sterker en groter dan de voorgaande maar mag minder trekken, namelijk maar 725 kilogram!". Gelukkig hebben we een kleine caravan gekocht!

1000 Resterende tekens