Voor mijn verjaardag had Esther twee nachten geboekt in een hotel in Amsterdam dus om een uur of twaalf trokken we onze schoenen en jassen aan en gingen op weg met openbaar vervoer. Eerst langs de Ridderhof om onze OV kaarten op te laden en daarna lopend naar het station omdat we bijna een half uur moesten wachten voor dat er een bus zou langs komen.

Om, ongeveer, half één kwamen we aan bij het station en zagen de trein net weg rijden dus mochten we als nog een half uur blauwbekken op het perron. Daarna zaten we al vlug in Leiden en konden gelijk met de trein door naar Amsterdam. In Amsterdam aangekomen gingen we met de benenwagen richting iets te eten want de lunch was er bij ingeschoten. Vlak achter de Dam een koffietent binnen gelopen waar we onze magen hebben gevuld.

Hierna verder op weg naar het hotel maar het was toch wel een beetje koud en we wisten niet precies welke kant we op moesten lopen. Navraag leerde ons waar we op een tram konden stappen en bij de tramhalte bleek dat we tram 9 moesten hebben die we net zagen weg rijden. Dus maar weer verder lopen waarbij we heerlijk verdwaalden!

Aankondiging voor de geboorte van een olifant.Verkleumd kwamen we om een uur of half vier in het hotel en na het inchecken kwamen we op onze kamer terecht! Die was dus 2 m. bij 2,4 m. en daar stond dan ook nog een bed in van 1 m. 40 breed en 2 m. lang! De deur kon precies open zonder het bed te raken maar een stoel was niet aanwezig dus binnen tien minuten stonden we weer op de Plantage Middenlaan waar we tot ontdekking kwamen dat de geboorte van een Mini Yau ook tot hier is door gedrongen maar of ik daar zo blij mee ben?

We hebben nog even gekeken of de Hortus Botanicus open was maar die ging ook al bijna dicht dus maar weer terug gelopen naar het hotel maar we zijn eerst even afgebogen naar de deur van een kroeg daar. Toen we binnen zaten en allebei een pilsje voor onze neus hadden voelden we ons ineens heel jong. Door onze aanwezigheid was ineens de gemiddelde leeftijd van de bezoekers gedaald naar 76 jaar! Maar we zaten uit de wind en het was warmer dan buiten.

Tijdens het overleg bedenken we om eerst naar het centrum te gaan en daar een restaurantje te zoeken en daarna de rosse buurt in te duiken waar we wel zien wat er gebeurt. Dus we stappen op de tram die voor de kroeg stopt en gaan met frisse moed op weg.

Eerst een paar winkeltjes bekeken en daarna op zoek naar het eettentje wat ons wel aanstaat maar niets wat voor ons beiden geschikt is. Ik wil geen pizza en Esther heeft het niet zo op rundvlees en allebei willen we geen vis. Dus we doen het maar veilig en gaan een chinees in om een uur of half zeven met het idee om een uurtje of twee te gaan zitten eten!

Dus om zeven uur staan we weer buiten want het eten en de sfeer was niet alles en de bediening had haast. Dus weer de snijdende wind en kou in op weg naar de wallen maar dat "voelde" niet goed. Dus na er over heen te zijn gelopen zijn we maar weer een koffietent binnen gestapt maar die ging binnen 20 minuten sluiten. Maar de koffie was goed heet en tijdens het lopen naar de tram ook lekker warm aan onze handen.

Toen we uit de tram stapten zagen we een kroeg tegen over de bejaardenkroeg en daar zijn we tot een uur of elf blijven plakken en hebben we plannen gemaakt voor de volgende dag. Binnen 5 minuten waren we in het hotel en zijn gaan slapen want veel meer kon ook niet in die kamer.

 

1000 Resterende tekens