Op 29 december van 2017 zijn we begonnen aan een klein klusje dachten we. Maar we kwamen er al vlug achter dat als je de ene trap gaat opknappen je uiteindelijk bij de volgende uitkomt. En voor dat je op die trap kan staan kom je eerst op een overloop uit. En als je dan eens kritisch kijkt naar de verf die op de deuren zit dan komt er nog meer werk.

Maar uiteindelijk komt alles vanzelf goed al duurt het allemaal wat langer dan verwacht. Maar de wand naast de kale trap heeft nu een kleurtje en nieuwe leuninghouders , de vloer van de overloop is weer bedekt, alle deuren zijn weer geschilderd en er zit weer een behangetje langs de trap naar de zolder. Daar hebben we nu dezelfde leuninghouders die een stuk mooier zijn dan de oude aluminium die er in zaten. En alle leuningen zitten ook echt vast!

BoekenkastHet buikkastje is geschilderd, de lijst waar de spiegel in moet komen ook en er komt een spiegel in met een facetrand. Omdat we geen kapstok konden vinden naar ons zin heb ik er zelf maar één gemaakt maar we hebben nog geen mooie kapstokhaken kunnen vinden. En de boekenkast die we in gedachten hadden staat er nu ook.

Alleen stoorde ik me wel aan de kleur die de omlijsting van de kast had waar door je eigenlijk geen boeken meer zag. Ook waren de boeken er maar in "gegooid" dus die kast hebben we weer leeg gehaald, geschuurd, opnieuw geverfd en weer opnieuw ingericht. En zo ziet er het nu uit.

Dus er begint aan het eind van de tunnel licht te gloren want ik hoef nu alleen nog maar de led verlichting op de trap te maken, gaas op de groene muur te maken, de wand glad te stuccen, kapstok en spiegel op te hangen en als laatste de wanden behangen. Maar er is een goede hoop dat we dit jaar wel klaar zijn voor de kerst lachen