Afgelopen zaterdag werd ik weer keurig netjes wakker om zes uur en kon het wachten gaan beginnen. Eerst op Esther zodat we de vouwwagen open konden klappen om alle spullen er in te zetten. Toen we de wagen open geklapt hadden bleek er ook iets gebroken te zijn en moest ik wachten tot dat de kampeerwinkel open was. Daarna was het weer wachten tot dat ik naar de kapper kon en wachten op de cassiere van de supermarkt om de boodschappen af te rekenen. En het laatste wachten was op de winkelbediende van de tweede kampeerwinkel om te vragen of zij wel het juiste onderdeel hadden.

De wegenkaart op Esther haar schoot.Maar om even twaalf uur begon dan eindelijk de reis naar camping "de Zanding" in Otterlo. We reden nog maar net op de snelweg toen we een file voor ons zagen en vlug namen we een afslag naar een andere snelweg maar binnen 5 minuten zagen we daar de volgende file. Dus onze TomTom ging uit en de EstherEsther ging aan met een kaart op schoot. En zo zijn we heerlijk binnendoor gereden langs de Vinkeveense plassen. En onze vakantie is al bijna helemaal goed want we hebben behalve koeien, schapen, kippen, geiten en paarden ook al herten gezien!

Om een uur of drie kwamen we op de camping aan waar we de vouwwagen weer hebben uitgeklapt en ontdekte dat het onderdeel wat we hadden gekocht niet paste. Al het andere werkte nog wel goed want mijn biertje was nog lekker koud. Even bij Moe en Eef wat zitten drinken waarna we het park verder hebben bekeken. Omdat ik het gas opnieuw zou gaan aansluiten in deze vakantie zijn we ook maar gaan eten in het enige restaurant wat dit park rijk is op de friettent na dan. Niet echt geweldig maar het vulde wel de maag af. Hierna lekker in en om de tent gehangen, gebadmintond, gelezen en een spelletje gedaan waarna het tijd was om in bed te kruipen.

Het vakantiegevoel begint in te dalen bij me want nu was ik pas om kwart over zes uit bed! Dus kleren en schoenen aan en eens kijken wat ik nog meer kan ontdekken op de camping. Nou behalve huisjes niet veel meer maar ik ben pas om kwart over zeven weer terug bij de tent waar ik mijn portemonnee oppik want we hebben geen shampoo ingepakt. Dus zittend in het zonnetje zie ik de nodige wilde mussen, duiven, kraaien, spreeuwen, eenden en zelfs een konijn langs komen. Nadat ik de shampoo in de winkel heb gekocht denk ik dat ik het hele park al ken maar dat blijkt vies tegen te vallen. Dus ik ben niet om tien over acht bij de tent maar pas een half uur later. Wel makkelijk zo want Esther had vast het ontbijt klaar gemaakt.

Na het ontbijt, douchen en de nodige bakken koffie ben ik rustig begonnen met de gasaansluiting. Als eerste vereiste is natuurlijk de muziek tijdens het werk maar onze radio bleek het niet meer te doen. En als er geen muziek is dan kan ik ook niet werken!
Dus om even elf uur stapte we op de fiets om naar Ede te gaan want daar is een elektronicawinkel die ook open is. Het zonnetje schijnt en dat is best een mooi gezicht zo op de heide. Het is een betonnen pad waar we over heen fietsen wat het een stuk aangenamer maakt dan de zandpaden waar we over heen reden in Polen. Al met al zijn we stiekem best wel aan het genieten wat we nog meer doen als we op een terrasje neer strijken en zitten te genieten van wat te drinken en eten. Met een nieuwe radio en wat boodschappen gaan we weer terug naar de camping maar met een kleine omweg zodat we wat kunst zien en een poel die speciaal is aangelegd voor de salamander.

En de rest van de dag hebben we geoefend in "rond de tent hangen", "bier heffen" en "nootjes kraken". Hierna lekker uit eten geweest met Moe en Eef waarna het avondritueel weer begon.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1000 Resterende tekens