Vanochtend, toen ik net wakker was, ging ik op onderzoek uit wat de leukste route zou zijn om met de kleinkinderen te gaan wandelen. Dus ik loop keurig netjes via de in/uitgang van het park af en ga rechts af. Daar zie ik al vlug de heide met een mooie zandvlakte. Loop er even op maar ga al vlug weer terug naar het pad wat langs het hek van de camping loopt. Hier staan ook twee houtblokken tegen het hek aan en aan de andere kant zie ik een steile helling. Dus tegen de helling op wat wel lukt maar niet zo makkelijk gaat wat ook geld voor het klimmen over het hek naar de camping toe. Omdat ik u toch vlak bij het huisje van John ben kijk ik even of hij al buiten zit maar de luilak is nog niet eens wakker. En het is al half zeven!

Dan maar verder dwalen over de camping want ik weet dat ik Esther ook niet mag wakker maken op dit tijdstip. Eindelijk is het dan tijd dat ik Esther wakker mag maken en beginnen we met het klaar zetten van het ontbijt. Dit keer hoef ik geen broodjes te halen want we hebben gisteren een heel, ongesneden, brood gehaald. Tijdens het eten vertel ik haar wat ik heb bedacht en zij keurt het, voorlopig, goed. Tijdens het eten komt John met Rachelle langs en ik zeg tegen John dat ik hem wil spreken maar dat het geen haast heeft.

Dus na een uurtje, of zo, komt John naar me toe en ik vraag aan hem of hij nog zin heeft om mee te gaan met de kinderen waar hij beamend op reageert. Hij gaat mee kijken wat ik heb bedacht en geeft aan dat die helling waarschijnlijk veel te steil is maar dat we wel over het hek kunnen klimmen want dat maakt het spannend. Na dit overleg bedenk ik dat hij eigenlijk wel gelijk heeft. Dus ik haal Gaby op met wie ik broodjes, beleg en drinken ga halen. Samen smeren we de broodjes en als alles klaar is halen we Dylan, Lieke en Bryan op en vertrekken om te gaan picknicken. Als we bij het hek aankomen en erover heen zijn geklauterd laat Gaby merken dat het een mooie helling is en voor wij, John en ik, het weten zijn de kinderen boven en moeten wij nog aan de klim beginnen.

We gaan verder door het bos en vinden uiteindelijk een omgevallen boomstam waar we aan ons brood beginnen. Hierna gaan we verder op onderzoek uit en uiteindelijk komen we op de heide terecht. In de verte zien we een afgezaagde boomstam waar Gaby vlug opklimt. Natuurlijk willen de andere kinderen dat ook en zo gaat Lieke en Bryan met een beetje klimhulp en Dylan zonder hulp ook op de foto als ze er bovenop zitten.

Hierna gaan we weer verder en komen de tweede omgevallen boomstam tegen maar deze is te hoog om op te zitten dus daarom lopen we er maar over heen. Dan is het tijd om wat te gaan drinken waarna we weer in de richting van de camping lopen. Een rups Onderweg zien we een rups en zijn we echt bijna op de camping. John geeft ieder kind geld om een ijsje te gaan kopen en daar sluiten we dit avontuur mee af.

We geven aan alle ouders door dat ze hun kind bij het strandje weer kunnen ophalen en de kinderen gaan niet wachten maar gaan heerlijk spelen. Een schep, zand en water, wat heeft een kind nog meer nodig om plezier te maken. Als alle kinderen weer bij hun ouders zijn zoeken Esther en ik onze tent op en heb ik nergens zin meer in. Best vermoeiend zoveel kinderen.
P.S. Nog bedankt John, voor je hulp.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1000 Resterende tekens