Afgelopen februari was Kim namelijk zo vriendelijk om aan te geven dat er een aanbieding was voor Euro Disney en dat we toch nog een familie-uitje moesten regelen. Dus even gezocht naar die sok onder bed en gelukkig zat daar nog iets in. Dus was het vrijdag 30 september eindelijk zo ver dat we met drie auto's naar Frankrijk af zouden reizen. De bedoeling was dat wij voor op zouden rijden maar, o jee een maar, onze TomTom herkende Frankrijk ineens niet meer. Gelukkig had Daan zijn Garmin bij zich en met deze op de schoot van Esther vertrokken we dan uiteindelijk om even 13 uur 30.

Daan en Marjolein zitten samen met hun partner, Ashley en Mark, in één auto maar rijden niet achter mij aan. Dus voor dat we op de N11 zijn zijn we hun dus ook uit het zicht kwijt. Geen probleem want we hebben portofoons bij ons om contact met elkaar te houden. John zit, samen met zijn partner Rachelle en Gaby, nog wel achter ons en we rijden rustig verder volgens de aanwijzingen van de Garmin. En Kim en Denny zitten bij ons in de auto voor het geval dat nog niet duidelijk was.

Opeens gaat de telefoon over en is het Marjolein die vraagt waar wij rijden. Wij geven het nummer van het hectometerpaaltje door en dan zitten ze maar iets voor ons als we het goed begrijpen. Maar, daar is die weer, als Marjolein weer belt blijkt dat zij op een andere snelweg zitten. Dat word nog leuker als ze ook nog eens terecht komen in het centrum van Brussel maar gelukkig zijn er telefoons met een internet verbinding en op die manier komen we met alle drie de auto's weer bij elkaar. Dan nog een paar files en om even half elf 's avonds komen we bij het hotel aan.

Na het inchecken nog even wat drinken met ze allen waarna iedereen zijn kamer en bed opzoekt.

De volgende dag eerst rustig ontbeten en even over negen zoeken we met ze allen de pendelbus op om naar het park te gaan. Jammerlijk genoeg is het heel mistig waar door de temperatuur ook niet zo heel hoog is. Maar de verplichte selfie's worden gemaakt door de kinderen dus wij maken een groepsselfie. En dan zijn we eindelijk in Disneyland op de Mainstreet met uitzicht op het kasteel. Daar achter de nodige leuke panden, watervallen en beelden prinsessen, zo als deze van Belle. Er is een parade en het kasteel van Doornroosje met de doorns nog niet weg gehakt door de prins.

Gaby neem ik mee het kasteel van Doornroosje in om haar het verhaal te vertellen. Gelukkig ligt er een boek die me helpt en is er een wandkleed die mij ook de juiste aanwijzingen geeft. Maar ondanks al het enge en de gemene heks leven ze toch, aan het eind, wel lang en gelukkig verder. Maar dan is het weer tijd voor nog meer ouderwets plezier maken met een draaimolen, theekopjes en de voorstelling "A small world". Via het schip van Jack Sparrow komen we in de mooiste attractie, de speeltuin. Eindelijk kan ze heerlijk klauteren en glijden.

Voor dat we naar Frankrijk gingen had ik al overlegd met Esther of het ook mogelijk zou kunnen zijn om met ze allen te gaan eten in dit weekeind. Zij beheert de portemonnee en na daar even over nagedacht te hebben mocht ik daar naar kijken maar als het maar niet te duur was. Van Rachelle hadden we begrepen dat er ook vuurwerk kwam aan het eind van de dag dus het eten zou dan wel op het park moeten gebeuren. En daar waren genoeg eettentjes of veredelde patattenten en dat was niet echt duur. Maar nog niet helemaal naar mijn zin. Toen viel mijn oog ineens op een restaurant waar volgens mij onze kleindochter wel heel graag heen zou willen dus ik heb mijn zakgeld voor de eerste 5 jaar moeten inleveren maar we mochten er gaan eten. Bekijk hier de fotoreportage.

En het was mij het echt  vijf jaar zakgeld waard om al die glunderende gezichten te zien. Hierna liepen we naar buiten en zagen een mooi verlicht kasteel. We mochten niet meer door de hoofdgang in verband met het vuurwerk wat ze aan het plaatsen waren. Aan de andere kant was het kasteel niet zo mooi maar wat er uiteindelijk volgde na een uur wachten wel. Kijk hier naar een filmpje ervan.

Na de dagafsluiting naar het hotel en dan slapen en wakker worden. Ontbijten en naar het tweede park het Walt Disney Studios Park. Als eerste zien we Walt Disney vereeuwigd staan met Mickey maar dit is toch meer een park voor de filmkijkers. Dus niet echt voor mij en Esther. Natuurlijk maken we nog wel lol en genieten we nog steeds van Gaby haar capriolen maar toch. Nog een ritje om te kijken, en beleven, van speciale effecten en daarna voornamelijk rond slenteren en kijken of winkelen.

Uiteindelijk hebben we ons allemaal weer verzameld en rijden we de ondergaande zon tegemoet op weg naar Nederland.
Kinderen en aanhang, en niet te vergeten Gaby, bedankt voor jullie glunderende ogen!

008 kasteel

1000 Resterende tekens