Het is van belang vind ik, en Esther ook, om na te denken over wat we achter laten voor onze kinderen. Als ik terug denk aan Istanboel of Krakau dan komt ook gelijk de stank van uitlaatgassen bij mij naar boven. En om dat tegen te gaan zouden er meer mensen elektrisch moeten gaan rijden in plaats van wat wij nog doen met een benzine auto. Wij hebben alleen nog niet het geld om zo iets aan te schaffen en dan is er ook nog het punt of ik wel Kroatië er mee kan halen als ik op vakantie ga.

Maar we doen wel ons best om ons huis zo goed mogelijk te isoleren en hebben nu ook die zonnepanelen op ons dak laten leggen. Ja, daar gaan we, uiteindelijk, ook aan verdienen is ons toegezegd maar op dit moment kost het alleen maar geld. Maar we hebben het niet alleen gedaan voor het geld wat het zou gaan opleveren. Nee, we hebben het ook bewust gedaan met de gedachten dat er op die manier minder schadelijke gassen worden uitgestoten.

Dat is ook de reden dat wij al jaren ons afval scheiden. En dan niet de diverse bakken laten verstrekken door de gemeente maar gewoon het papier opsparen en naar de papiercontainer lopen en het daar in gooien.

Om een dergelijke gedrag te stimuleren heeft de gemeente Alphen a/d Rijn bedacht om een prijs uit te reiken aan een duurzaamsheidheld. Er zijn er drie genomineerd door twee raadsleden en twee bewoners van deze plaats. En wie zijn dan genomineerd?

Inderdaad, niet zo een simpel figuur als ik die zonder subsidie wel aan het milieu denkt. Nee, we nemen een bestuurslid van een coöperatie om groene energie te promoten, een leraar van een school die nog een stuk grond over had waar niets meer mee gebeurde en een persoon die geholpen heeft bij het organiseren van een Dag van de Duurzaamheid op een basisschool.

Hartstikke leuk voor deze drie maar waarom staat er nu niet één persoon in die ook maar een beetje lijkt op ons? Waarom niet drie mensen genomineerd die zonder subsidie ook bezig zijn om datgene te doen wat de gemeente zo graag wilt zien?

Eigenlijk is de vraag; “Waarom niet iemand nomineren die ik kan zien als mijn gelijke?”

Want dan zouden er, misschien, wel meer mensen met een lager inkomen bedenken dat zij ook wel één zonnepaneel kunnen laten neer leggen. Of dat ze mee doen met het financieren een aanleg van een zonnepaneelweide of de bouw van een windmolen.

Mag ik trouwens een gokje wagen wie de prijs wint?
Ad Faasse want dat is goede reclame voor zijn coöperatie.

Reageren?

Dat kan hier onder.

1000 Resterende tekens