Blijkbaar is de mensheid niet bestand tegen zo iets kleins en raakt het helemaal in paniek als het ermee te maken krijgt. Dat valt mij tenminste op als ik kijk naar wat we meemaken sinds januari 2020. Toen werd er bekend dat er een virus was tevoorschijn gekomen waar we geen verweer tegen hadden. Vele mensen werden, wereldwijd, ziek en sommige gingen er zelfs aan dood. Er werd geprobeerd om het virus tegen te houden maar met de bewegelijkheid van de mensheid tegenwoordig was het, achteraf gezien, onbegonnen werk.

Dus kwam het virus ook terecht in ons kikkerlandje en gingen alle seinen op rood want de zorg kon het niet aan. Zij, de verplegers en artsen, liepen op hun tandvlees omdat ze het zo druk hadden maar gelukkig brak de zomer aan werd het beter weer en zwakte de aantal zieken af. En de mensen die er voor geleerd hadden vertelde dat we nu de grootste probleem hadden gehad en dat we ons geen zorgen meer hoefde te maken. Dit persoon, die er niet voor geleerd heeft, vertelde tegen zijn vrouw en kinderen dat we in het najaar weer een opleving zouden gaan krijgen.

En ik kreeg gelijk want weer kwamen er meer mensen in het ziekenhuis terecht en begon de zorg weer te klagen over de werkdruk. Zij kregen het voor elkaar om ons in onze huizen op te laten sluiten waardoor de spanningen tussen de mensen onderling opliepen. Dus de politie kreeg het druk met het controleren van de naleving op coronamaatregelen en daarbij ook de oplopende agressie van de mensen onderling. Scholen werden gesloten en ouders werden gedwongen om thuis te zitten.

Maar gelukkig was daar dan in januari de verlossende vaccinatie die niet verplicht werd maar die je wel moest hebben wilde je leuke dingen doen. Omdat ik leuke dingen wil doen heb ik hem dus ook gehaald op het moment dat ik de oproep kreeg. En er werd opgetogen gedaan dat we nu het virus eindelijk klein hadden gekregen. Terwijl ik dat hoorde haalde ik mijn zakdoek uit mijn zak en snoot ik mijn neus met de gedachten dat dat voor mij al meer dan 40 jaar een gewoonte is ongeacht het jaargetijde. Waarschijnlijk heb ik al die jaren al last van een virus en nu zou een virus waar de wereldbevolking last van had verdwenen zijn? Maar in mei 2021 word het lekerder weer en lopen de besmettingen weer terug wat, volgens de mensen die er voor geleerd hebben, veroorzaakt word door alle prikken die zijn gezet. Mijn idee is dat het komt door de stijgende buitentemperatuur en het zonnetje wat de mensen uitnodigt om naar buiten te gaan.

Dus we krijgen een zomer waarin steeds meer kan en op 25 september krijgen we weer onze vrijheid terug want we hebben het virus bedwongen. Dus ik kijk weer eens naar mijn zakdoek en schud maar weer verbaasd mijn hoofd.
Maar we hebben bijna 2 maanden mogen genieten van de vrijheid want daarna zakte de temperatuur en werd het weer slecht weer buiten en weer zijn de mensen verbaasd dat het virus weer terug is en dat weer de zorg klaagt over dat ze het niet meer aankunnen.

Blijkbaar ben ik toch slimmer als al die mensen die zeggen dat ze ervoor hebben geleerd.